Рубрики
Начало » Представи се » Летните езикови ваканции са по-важни от всякога

Летните езикови ваканции са по-важни от всякога

 

Study Group - Embassy

 

Последната година промени света! Контактите, работата, образованието и много други аспекти претърпяха трансформации и трайно се пренесоха в дигиталната среда. Новата реалност еволюира пред монитор и между четири стени, но едно е сигурно – този начин на живот не беше непознат за много от днешните деца.

 

Пристрастеност към технологиите, асоциалност и изолация са част от ежедневието им от години, а настоящото принудително дистанционно обучение в никакъв случай не подобрява ситуацията. Застояването вкъщи води до намаляване на концентрацията и мотивацията, недостиг на физическа активност и пълноценни забавления.

 

След двете странни учебни години нуждата от занимания, стимулиращи движението, социалните и когнитивните умения, е още по-голяма. Това е и причината много родители да търсят плавен преход от настоящата затворена среда към нова, по-активна и позитивна атмосфера. Сред опциите пред тях са езиковите ваканции в чужбина, които предлагат както ново обкръжение и контакти, така и възможност за учене чрез преживяване.

 

През 2020 г. част от международните езикови центрове не отвориха поради ограниченията, но тази година подготовката е в разгара си, а адаптивността и предприетите мерки за спокоен престой са на изключително високо ниво. Специално разработените методика и организация гарантират качествената и скоростна подготовка по чужд език чрез потапяне в реална обстановка и неформално общуване, в комбинация с интересни и атрактивни възможности за спортуване и хобита. Ето защо много семейства предпочитат да не пропуснат програмите това лято, твърдо вярвайки в сигурните ползи от преживяването.

 

Защо езиковите програми са важни именно сега?

 

SP 2

 

Образователните предимства на летните лагери са безспорни, но в настоящата ситуация пред учениците се откриват и нови преимущества, които са от решаващо значение за тях.

 

Реални контакти. Дистанционното обучение помогна много за преодоляване на предизвикателствата, но не е заместител на истинските взаимоотношения лице в лице. Една от основните ползи от езиковите програми са именно новите приятелства и общуването на чужд език в непринудена атмосфера.

 

Преоткриване на света. Различна страна и смяна на обстановката в комбинация с природа и занимания на открито са липсващата част от пъзела, която ще помогне на децата да открият отново красотата на заобикалящия ни свят. В допълнение, средата в летните езикови лагери носи спокойствие, далеч от стреса и постоянния поток от информация и новини.

 

Study English in Brighton - ESL Brighton English Schools

 

Устойчивост. Да бъдат смели, независими и отговорни и да се изправят пред предизвикателствата – това са важни аспекти на устойчивостта, които развиват учениците по време на летните програми в чужбина.

 

Това лято езиковите ваканции имат не само образователно, но и социално значение – освен качествена академична подготовка, осигуряват и усещането за нормалност, която така ни липсва. Изборът на подходящи дестинации, индивидуални или групови програми е от ключово значение, а експертите на „Интеграл“ осигуряват индивидуални решения според изискванията и предпочитанията. Сред популярните варианти за пътуване с група са Германия, Англия, Шотландия и САЩ, а при записване до края на април има и специална 5% отстъпка.

 

Интеграл е партньор на Данибон в инициативата „Представи се“.

За Интеграл

"Интеграл" е на една от първите професионални образователни консултантски компании в България. Стартира своята дейност през 1992 г. През всички тези години с ИНТЕГРАЛ пътуват деца, ученици, студенти и професионалисти, търсещи начин да усъвършенстват чужд език, да продължат образованието си или да повишат квалификацията си в чужбина.