Рубрики
Начало » Представи се » Любими книжни двойки

Любими книжни двойки

 

226006-P1KFZZ-299

Designed by Freepik

 

Обичаме романтичните книги, както и да откриваме романтика там, където привидно я няма. Избрахме четири любими двойки от книгите на Софтпрес, чиито любовни истории ни вдъхновяват и карат да се усмихваме.

 

 

Рен Мари и Арман Гамаш, поредицата „Разследванията на инспектор Гамаш“

 

Gamash_6_316x

Неведнъж сме разказвали колко важни са отношенията между героите в романите на Луиз Пени.

Главният инспектор и неговата съпруга са двойката, на която всички искаме да приличаме, когато пораснем.

Двамата се отнасят с безкрайна нежност и уважение един към друг, а връзката им е хармонична, уютна и сигурна. Така изглежда щастието.

 

Лия и Макс, „Афиши в огледалото“

Afishi_cov_316x

Един миг може да промени целия ти живот. Лия и Макс имат едва шест дни, за да открият себе си, но тези шест дни са по-богати на емоции от целия им досегашен живот.

Една от онези истории, които изглеждат невъзможни в истинския живот.

Докато не се случат точно на теб.

 

Саманта и Жан Люк, „Семейство по френски“

Frenski_cov_316x

Най-хубавото на тази история е, че е самата истина. Животът на Саманта е в задънена улица, докато не открива седемте романтични и прочувствени писма от Жан-Люк, чаровния французин, с когото е прекарала един незабравим ден в Париж преди две десетилетия. Бърза справка в Google й помага да го открие, за да разберат двамата, че годините и разстоянието не са угасили страстта, която изпитват един към друг. Няколко години след онези първи мейли Сам и Жан-Люк са щастливо женени, живеят в Тулуза и с много обич градят своето „семейство по френски“.

 

Виола и Ромен, „Малката билкарница в Монмартър“

 

Bilkarniza_316x

Те са класически случай на „противоположностите се привличат“ и доказателството, което ни е нужно, че в живота и в любовта винаги има втори шанс.

Виола и Ромен започват връзката си с хаос и недоразумения, в момент, когато и двамата смятат, че вече са изживели голямата любов.

Но съдбата има други планове. За щастие.

 

 

„Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.