Рубрики
Начало » Представи се » Магията на пътешествията

Магията на пътешествията

Пътеписи от български журналисти и писатели

 

magia na putuvaniata

 

Истинският пътешественик знае, че всяко място на Земята е уникално и си заслужава да бъде посетено. Отдайте се на страстта си за пътешествия и предизвикайте откривателския си дух. Разлистете страниците на тази книга и пътувайте до уникални световни дестинации, където ще се срещнете с нови хора и ще опознаете чудни места, на които никога не сте били. В нея са поместени пътеписите на автори, част от Асоциацията на българските журналисти и писатели по туризма (според изписването ѝ на френски език – ABUJET). В нея членуват повече от 50 журналисти и писатели. Част от членовете на АBUJET са членове на FIJET.

 

FIJET е Международната федерация на журналистите и писателите по туризма (Fédération Internationale des Journalistes et Ecrivains du Tourisme). Създадена е в Париж в края на 1954 година от журналисти от Белгия, Франция и Италия. Първият конгрес на новата организация се провежда през 1956 година в Ница. Същата година в България група журналисти, пишещи на туристически теми, учредяват към Съюза на българските журналисти АBUJET, българската секция към FIJET. „Бащи“ на АBUJET са някои от най-големите имена в българската журналистика и публицистика: Валери Петров, Богомил Райнов, Богомил Нонев, Николай Тодоров, Ивайла Вълкова, Ясен Антов и др.

 

Атлас на пътешественика

 

Тази книга е своеобразен атлас на пътешественика. На страниците ѝ ще намерите разкази за Паитити – златния град на инките, Ангкор, Хонг Конг, Кабул, Гуджарат, Малта, Куба, Сибир.

 

 

Откъс от „Магията на пътешествията“

специално за читателите на „Данибон“

 

Откъс от Магията на пътешствията Данибон-1 Откъс от Магията на пътешствията Данибон-2 Откъс от Магията на пътешствията Данибон-3 Откъс от Магията на пътешствията Данибон-4 Откъс от Магията на пътешствията Данибон-5

 

 

Любопитните истории стават още по-богати и вълнуващи благодарение на красивите цветни фотографии.

 

Това, което обединява членовете и на FIJET, и на ABUJET, е страстта към пътешествията и откривателството. Защото всякo пътешествие е откривателство. Не говорим за разглеждане на забележителности през прозореца на автобуса, нито за „опознаването“ на България на бира в Слънчев бряг – пише в предговора към изданието Пламен Старев, главен секретар на асоциацията и допълва:

Тази книга не е гид със съвети накъде да тръгнете. Тя е още едно доказателство колко много интересни места ви очакват, когато решите, че е време да си стегнете и вие куфара. А докато решите – „посетете“ някои уникални световни дестинации, разлиствайки „Магията на пътешествията“!

В „Магията на пътешествията“ ще откриете пътеписи от:

 

Анна Драганова, Антоанета Титянова, Биляна Траянова, Бойка Асиова, Веселина Филипова, Даниела Балабанова, Даниела Денева-Казанджиева, Елеонора Гаджева, Елица Лукова, Исак Гозес, Георги Кожухаров, Искра Койнова, Лилия Попова, Любослав Илиев, Магдалена Гигова, Максим Минчев, Мария Мира Христова, Мария Пепелджийска, Мария Петкова, Милена Димитрова, Мира Баджева, Надежда Петрова, Оля Ал-Ахмед, Оля Стоянова, Павлина Михайлова, Пепа Витанова, Пламен Старев, Славяна Манолова, Соня Алексиева, Татяна Димитрова, Теодор Троев, Юлия Вълкова

 

Oще за книгата можете да прочетете на сайта на Софтпрес тук. Там е поместен и пътеписът на журналиста Максим Минчев.

 

Читателите на Danybon могат да поръчат тази и други книги с 20% отстъпка от сайта на Софтпрес www.soft-press.com с използването на промокод Danybon20. Кодът се въвежда при завършване на поръчката.   

 

 

„Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

 

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.