Рубрики
Начало » Представи се » „Малкото кафене в Копенхаген” – романтика и хюга за моментите, в които се нуждаем от промяна

„Малкото кафене в Копенхаген” – романтика и хюга за моментите, в които се нуждаем от промяна

Препоръчани книги от Софтпрес

 

Cafe_1200x628

Колкото и здраво стъпили на земята да сме, на всички ни се е случвало да потъваме в блянове за онова пътешествие с главно П, което ще промени живота ни и ще ни направи по-щастливи. В съвременната литература то често отвежда героите до Италия и Франция. „Малкото кафене в Копенхаген” на Джули Каплин обаче свърва малко по на север и ни среща с… Дания!

 

Дания е родината на хюга – философията за удоволствието от малките неща, завладяла милиони души по света и напълнила домовете ни с ароматни свещи, меки възглавници, пухкави пантофи, шарени чинии и куп други кокетни аксесоари. Младата и амбициозна ПР-ка Кейт обаче се отнася скептично към нея. Все пак тя вече има всичко, което човек може да иска – успешна кариера, добра репутация и споделена любов. Но какво ли ще се случи, ако идеалният ѝ свят внезапно се срине и се окаже, че той далеч не е бил толкова съвършен, колкото си е мислела?

 

Обезсърчената Кейт прекрачва прага на кафенето на Ева, когато ѝ е възложена задачата да запознае шестима журналисти с тайните на хюга. Датчанката влага щипка от себе си във всичко, което прави – от горещия шоколад до украсата, и помага на Кейт да прозре, че това, което е смятала за истинско щастие, всъщност е клетка.

 

Напрегнатото ни ежедневие и постоянният стрес у дома и в офиса сякаш са ни отнели способността да се наслаждаваме на малките неща около нас. Същото осъзнава и Кейт, когато започва да опознава по-добре датчаните и техния начин на живот. Младата героиня за първи път се измъква от вихъра на работата и проблемите, за да поспре за миг и да оцени малките подаръци, с които Копенхаген я радва на всяка крачка. Кой знае, може би под панделката на един от тях се крие дори нова любов?

 

Самата Джули Каплан дълги години работи като ПР-ка и обикаля много държави, за които по-късно пише в поредицата си романи „Романтични бягства”. „Малкото кафене в Копенхаген” е първият от тях. Изборът на датската столица никак не е случаен, както ще се уверите и сами, щом разгърнете страниците на тази история за истинската романтика, радостта от живота и, разбира се, изкусителните канелени рулца.

 

Откъс от книгата можете да прочетете на сайта на „Софтпрес“.

 

Читателите на Danybon могат да поръчат тази и други книги с 20% отстъпка от сайта на Софтпрес www.soft-press.com с използването на промокод Danybon20. Кодът се въвежда при завършване на поръчката.  

„Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.