Рубрики
Начало » Представи се » Училище от канадската образователна верига Maple Bear Canadian schools отваря врати в София този септември с прием на 5 и 6-годишни деца, 1-ви и 2-ри клас

Училище от канадската образователна верига Maple Bear Canadian schools отваря врати в София този септември с прием на 5 и 6-годишни деца, 1-ви и 2-ри клас

 

IMG_E7612

 

Защо канадско образование?

Канада е сред първите държави, в които образователната система еволюира от носител на знания към институция, която асистира самия процес на учене. Традиционните методи на преподаване се трансформират чрез обучение, стимулиращо мисленето и мотивиращо учениците да изследват средата около тях, за да намерят отговори на въпроси, които са наистина актуални за ежедневието им. Обучението протича без стрес, по начин, който завладява детето и изгражда в него умения и компетентности плавно и трайно.

 

IMG_E7592

 

Maple Bear София следва българските образователни стандарти, определени от МОН, като използва канадска методология и стратегии в преподаването им. Освен традиционните предмети програмата включва интердисциплинарни предмети като: Computational thinking, STEAM, Социална отговорност и предприемачество.

 

EducationForABetterWorld9_Jan16_2017

 

Програмата е съставена от български и канадски експерти от Maple Bear Global schools и е балансирана от гледна точка на усвояване на знания, самоподготовка и свободна игра.

 

Обучението е двуезично /български и английски език/, чрез програма, която се основава на откривателство, сътрудничество, експериментиране, решаване на казуси и проблеми. Принципите за придобиване на уменията на 21 век са въведени в Канада още през 90-те години на миналия век, подреждайки Канадската образователна система в топ 5 на най-добрите в света според PISA. Канада е първа сред всички англоезични държави в света и е доста по-напред от икономическите и образователни лидери в Европа.

 

 

IMG_0811

 

Записванията за учебната 2020-2021 година са активни, запазете своето място на нашия сайт.

 

Контакти:

телефон: +359 899820466

имейл: contact@sofia.maplebear-cee.com

 

Maple Bear София е участник в инициативата „Представи се в Данибон“.

За Maple Bear Sofia School

Училище Maple Bear Sofia Global School предлага съвременна двуезична учебна програма, базирана на канадските стратегии и методология, в центъра на която е детето и цялостното му развитие - физическо, интелектуално, социално и емоционално. Училището е част от верига канадски училища и прилага най-новите практики, благодарение на които канадското образование е сред най-добрите в света. Обучението в Maple Bear развива и възпитава у децата уменията на 21 век, благодарение на "живата" учебна програма и квалифицирания екип от учители, подкрепяни във всеки един момент от академичния канадски състав на Maple Bear Global Schools, който съдейства на учителите в прилагането на канадските стандарти и философия на обучение.