Рубрики
Начало » Представи се » Математиците на ЕСПА – с призови места от национални и международни конкурси

Математиците на ЕСПА – с призови места от национални и международни конкурси

 

deca_medali espa

 

ЕСПА е единственото частно училище, което разработва индивидуална учебна програма за всеки свой възпитаник, обръщайки внимание на неговите таланти, интереси и учебни резултати.

 

За децата с изявен математически талант ЕСПА дава възможност за интензивна работа в отбори по математика още от Подготвителен клас. Учениците от четвърти, пети и шести клас работят в математически паралелки с норматив от часове, покриващ норматива на математическите паралелки в специализираните училища. Интензивната и фокусирана подготовка, работата с елитни преподаватели, трудът и амбицията на децата са причина те да завоюват призови места на националните и международни математически конкурси.

 

37 медала грабнаха учениците от ЕСПА на третия предварителен кръг от международното математическо състезание „Математика без граници”.

 

16 златни, 11 сребърни и 10 бронзови спечелиха талантливите математиците на ЕСПА в конкуренция с около 13 хиляди ученици от 27 страни на пет континента!

 

Специални поздравления за децата от първи клас, които в този кръг завоюваха общо 16 медала!

 

Шест са децата от ЕСПА с максимален резултат в състезанието – Борис Бабев, Дениел Чорбаджийски, Елена Петкова и Йоанна Бойчева от 1 клас, Карина Момчилова от 2 клас и Давид Цаков от 4 клас!

 

22 деца от ЕСПА се класираха за финалния кръг на международното математическо състезание „Математика без граници” в Несебър. ЕСПА е с най – много достигнали деца до финала сред училищата в София!

 

Възпитаниците на ЕСПА се представиха блестящо и на първия кръг на международното математическото състезание „Европейско кенгуру“. Учениците постигнаха изключително високи резултати. Поздравления за първокласниците Елена Петкова и Димитър Ропанов, които спечелиха съответно 85 и 80 точки от максимум 90. Второкласниците Анастасия Боянова и Карина Момчилова са със 105 от максимум 120 точки. Отлично представяне и на четвъртокласниците: Давид Цаков – 115, Ева Владимирова – 110 и Преслав Георгиев – 105 точки от максимум 120.

 

Мартин Лозанов и Васил Рахнев от пети клас са със съответно 130 и 120 от максимум 150 точки.

 

На Пролетните математически състезания за ученици от IV до VIII клас – ПЛЕВЕН Давид Цаков се класира на първо място с максимален брой от 26 точки.

 

Нашите специални поздравления са и за Андреа Маркова от 2-ри клас, която е втора за България на Московската олимпиада. Сред участниците от всички държави Андреа заема блестящото второ място.

 

Училище ЕСПА е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“. 

За ЕСПА

ЕСПА е образователен комплекс, състоящ се от: детска ясла (1-3 години), детска градина (3-5 години), подготвителен клас (5-6 години), начално училище (7-11 години) и основно училище (11-14 години). ЕСПА е създадена през 1992 г.