Рубрики
Начало » Представи се » Математиците на „ЕСПА“ – истински отличници

Математиците на „ЕСПА“ – истински отличници

ЕСПА поздрави своите математици

espa math 1

 

Тази есен беше наистина златна за талантливите математици на „ЕСПА“. На три турнира през ноември триумфът им беше пълен. Общо 28 медала (9 златни, 10 сребърни и 9 бронзови) завоюваха те на есенния кръг на международното математическо състезание „Математика без граници“.

 

espa math 3

 

Една трета от всички участници на училището получиха високи отличия, което само по себе си е впечатляващ резултат. С цели 18 медала са второкласниците, а най-яркото постижение е на Петър Илиев от 2 Б клас, който е с максимален резултат.

 

espa math 2

 

Най-високото отличие „Сертификат за високи постижения по математика“ постигнаха 9 деца от „ЕСПА“ на националното състезание „Черноризец Храбър“, което по традиция се проведе на Деня на народните будители – 1 ноември. Уникален успех постигна Александър Велчев от 2 Б клас, който е втори в София сред връстниците си с резултат от 91 точки.

 

espa math 4

 

Със сертификати са повече от половината участниците на „ЕСПА“ в тази престижна математическа надпревара.

 

espa math 6

 

 

С 2 златни, 2 бронзови медала и грамоти триумфираха 5 деца от „ЕСПА“ на 19-ия Софийски математически турнир за ученици от 1 до 7 клас. Феноменалното класиране на талантливите математици донесе и купа за най-добро представяне на „ЕСПА“.

 

espa math 7

 

Математиката е един от приоритетите в „ЕСПА“.

За децата с изявен талант в пресмятането училището дава възможност за интензивна работа в отбори по математика още от Подготвителен клас под ръководството на високо квалифицирани преподаватели – г-н Емил Карлов и г-н Ивайло Кортезов. Това обяснява и огромните успехи на математиците от „ЕСПА“. Многобройни са техните медали и купи от най-престижните международни и национални математически турнири.

 

ЕСПА е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За ЕСПА

ЕСПА е образователен комплекс, състоящ се от: детска ясла (1-3 години), детска градина (3-5 години), подготвителен клас (5-6 години), начално училище (7-11 години) и основно училище (11-14 години). ЕСПА е създадена през 1992 г.