Рубрики
Начало » Представи се » „Математика за лека нощ“ превръща задачите в забавно приключение

„Математика за лека нощ“ превръща задачите в забавно приключение

 

math za leka nost

 

В обществото ни е дълбоко вкоренена представата за математиката като страшилище, което плаши еднакво деца и родители. Колко пъти сте си мислили, че математиката е трудна, объркваща и никога няма да ви потрябва в истинския живот?

„Математика за лека нощ“ е поредица от детски книги, които излизат на български благодарение на „Софтпрес“ и насърчават ранното развитие на математически умения и интереса към точните науки. След като вече ни заведе на „Пътешествие в чудния свят на математиката“, сега издателството ни предлага ново приключение – решаване на задачи за лека нощ.

Но не какви да е задачи, а забавни и любопитни математически предизвикателства, маскирани като смешни историйки и пълни с интересни факти, които ще задържат вниманието и ще предизвикат интереса на детето.

LoraOverdeck

Инициативата „Математика за лека нощ“ е дело на Лора Овърдек и съпруга ѝ Джон, които са големи фенове на числата и логическите задачи. Шест месеца след създаването на сайта си те събират повече от 20 000 ентусиазирани последователи – родители, учители и директори. Най-харесваните задачи и предизвикателства публикуват в три забавни книги, илюстрирани от Джим Пейлот.

math za leka nost

Според създателите на „Математика за лека нощ“ отделянето само на пет минути на ден за задачите от книгата (по всяко време на деня – на закуска, преди лягане, в автобуса или в колата на път за училище) ще подобри математическите умения и логическото мислене на децата колкото три месеца усилени уроци.

Всяка от книгите съдържа любопитни истории от заобикалящия ни свят, след които са поместени забавни математически предизвикателства с различни нива на трудност – за умничета, за умници и за големи умници, – подходящи за деца на различна възраст. Освен математическите умения и логическото мислене „Математика за лека нощ“ подобрява уменията за слушане, концентрация и четене с разбиране.

Matematika_01

Първата книжка от поредицата се казва МАТЕМАТИКА ЗА ЛЕКА НОЩ: ЗАБАВНИ ЗАДАЧКИ ЗА МАЛКИ УМНИЦИ и вече е в книжарниците. Без тестове. Без упражнения. Без оценки. С „Математика за лека нощ“ математиката никога вече няма да е същата.

„Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.