Рубрики
Начало » Представи се » „Математика без граници“ – триумф за математиците на „ЕСПА“

„Математика без граници“ – триумф за математиците на „ЕСПА“

 

Златните медалисти

Златните медалисти

 

През тази учебна година математиците на „ЕСПА“ покориха нови върхове с цели 66 медала – 17 златни, 19 сребърни и 30 бронзови от първите два кръга на международното математическо състезание „Математика без граници“. Повече от една трета от всички участници на училището се окичиха с медали, което само по себе си е впечатляващ резултат.

 

На есенния кръг от 28 медала с 18 са талантливите второкласници, а най-яркото постижение е на Петър Илиев от 2 Б клас, който е с максимален резултат.

 

От спечелените общо 38 медала /8 златни, 9 сребърни и 21 бронзови/ на зимния кръг от „Математика без граници“, 20 медала от общо 33 участници (3 златни, 4 сребърни и 13 бронзови) са за първокласниците, които за първи път участват в турнира през тази учебна година.

 

Сребърните медалисти

Сребърните медалисти

 

За децата с изявен талант в точните науки училище „ЕСПА“ дава възможност за интензивна работа в отбори по математика още от Подготвителен клас под ръководството на високо квалифицирани преподаватели. Затова математиците на „ЕСПА“ винаги се представят блестящо на всички турнири, в които участват и печелят награди наред с деца от специализираните училища.

 

Бронзовите медалисти

Бронзовите медалисти

 

Училище „ЕСПА“ се гордее със своите математици. Успехите им са красноречиво доказателство за нивото на обучение тук.

 

Училище „ЕСПА“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За ЕСПА

ЕСПА е образователен комплекс, състоящ се от: детска ясла (1-3 години), детска градина (3-5 години), подготвителен клас (5-6 години), начално училище (7-11 години) и основно училище (11-14 години). ЕСПА е създадена през 1992 г.