Рубрики
Начало » Представи се » „Математика за лека нощ 2“ – да опознаеш света, докато тренираш ума си

„Математика за лека нощ 2“ – да опознаеш света, докато тренираш ума си

 

math za leka nost 2 kn

 

„Математика за лека нощ“ е изключително успешна инициатива за привличане на децата към математиката, разработена от американката Лора Овърдек и от съпруга й. Първата книга, която вече представихме в „Данибон“, беше приета изключително добре както от децата, така и от родителите им. В редакцията на издателство „Софтпрес“ пристигнаха десетки писма с въпроси кога ще излязат следващите части от поредицата. Е, щастливи сме да съобщим, че в навечерието на лятната ваканция „Математика за лека нощ: Задачки решавай, любопитни факти научавай!“ е вече тук!

1_Page_1

Книгата ще намерите първо на щанда на Софтпрес на Пролетния панаир на книгата, а скоро след това и в книжарниците в цялата страна.

1_Page_2

Във втората книга от поредицата „Математика за лека нощ“ част от задачките, с които ще предизвикате вашето дете, са вдъхновени от човешкото тяло. Така децата едновременно развиват математическото си мислене и научават любопитни факти за анатомията.

1_Page_3

Както и в първата книга всяка любопитна история (посветена на интересна за малчуганите тема като любими неща, лични навици и рекорди) е съпроводена от три задачки, разпределени не спрямо възрастта, а според уменията на решаващия. В тази книга е добавено и бонус ниво, което ще изправи читателите пред по-сложни математически акробатики.

1_Page_4

Задачките от „Математика за лека нощ“ са прекрасна умствена загрявка за всеки – чак до бабите и дядовците, които ги използват като ежедневна тренировка на ума. Затова направо „скачайте“ в книгата и проверете кое от нивата ви се струва най-подходящо за начало.

Издателство „Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.