Рубрики
Начало » Представи се » „Месец на Английския език“ в училище ЕСПА

„Месец на Английския език“ в училище ЕСПА

КУЛТУРНИТЕ ОБЕКТИ НА ЮНЕСКО ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА ДЕЦАТА ОТ ЕСПА

 

ESPA

 

„Месецът на Английския език“ е една от уникалните образователни инициативи от Авторската концепция на ЕСПА. Това е време, което посвещаваме на напредъка на децата в областта на английския език. Целта ни е да покажем индивидуалните качества на всяко дете. По време на цялата инициатива се стремим да обогатяваме енциклопедичните знания на учениците, да стимулираме комуникативните им способности при общуването на английски език, да развиваме презентационните им умения и тези за работа в екип.

 

През целия месец цари състезателен дух на напрегната надпревара и обмен на идеи, защото всяко дете от ЕСПА мечтае да стане победител и носител на едно от най-престижните отличия на нашето училище – „Стипендия по английски език – Нели Радева“.

 

Тази година темата на месеца е вплетена с темата на годината за цялото училище: „Културните обекти на ЮНЕСКО“. Всички активности по време на инициативата са посветени на нея.

 

По време на инициативата децата изготвят индивидуален проект, който има за цел да стимулира творческата им активност. Оценява се съдържанието, граматическата коректност, техническата издържаност, креативността, презентационните умения на децата.

 

През Месеца тази учебна година децата показаха изключителна креативност,  талант и творчество, представяйки своите проекти под формата на презентации, 3D макети, автентични облекла, рисунки, апликации. Учениците успяха да покажат магията на историята и културните обекти на ЮНЕСКО през своите очи. Заедно „се разходихме“ до катедралата „Саграда фамилия“, „отворихме вратите“ на Арена ди Верона,  опознахме тайнството на пирамидите и на много други културни обекти под егидата на ЮНЕСКО.

 

Частта презентиране се оценява високо, за да развиваме умението на децата за публична изява. Всички ученици показаха завидни умения за говорене пред публика на английски език, пренасяйки ни в света на културатата и историята.

 

Децата трупаха точки в надпреварата и от викторина, диктовка и дискусии. Целта е да стимулираме тяхната любознателност и стремеж към нови знания.

 

На полуфиналите учениците  „премериха сили“ на устна викторина и състезание по спелуване. Девет от тях достигнаха до финала, където защитаваха своите знания на писмен тест, спрямо възрастовата категория, в която попадат. Децата с най-висок резултат на теста спечелиха надпреварата в „Месеца на Английския език“ и се пребориха за най-високото отличие – Стипендия „Нели Радева 2016“.

 

Това са Васил Рахнев от 4-ти клас и Андреа Маркова от 2-ри. Специални поздравления за Андреа, която не допусна нито една грешка на теста и постигна максималния брой точки на  финала. Тя за  втора поредна година е победител в „Месецът на Английския език“ – още в първи клас Андреа постигна впечатляващи резултати и се пребори за стипендията по английски език на училище ЕСПА.  Васил Рахнев за четвърта поредна година е носител на престижното отличие „Нели Радева“. Той е пример за това, че с мотивация и упорство се постигат големите успехи!

 

„Месецът на Английския език“ отваря вратата на въображението, прекрачва бариерите на учебниците и ни изпраща в света на знанието чрез свободно общуване на английски език.

 

ЕСПА е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За ЕСПА

ЕСПА е образователен комплекс, състоящ се от: детска ясла (1-3 години), детска градина (3-5 години), подготвителен клас (5-6 години), начално училище (7-11 години) и основно училище (11-14 години). ЕСПА е създадена през 1992 г.