Рубрики
Начало » Представи се » Милосърдието – голямото коледно чудо на „ЕСПА“

Милосърдието – голямото коледно чудо на „ЕСПА“

Изберете коледни картички с рисунките на децата от ЕСПА и така ще участвате в благотворителната акция „Милосърдие“

 

DSC_0900

 

От хилядолетия хората по света тръпнат в очакване на Коледното чудо.  Децата в „ЕСПА“ тръпнат в очакване да се включат лично в коледната благотворителна акция „Милосърдие”, за да се случат чудеса на други деца, които са лишени от майчина ласка и родителска закрила. Всичко това се случва близо двадесет години.

 

DSC_0800

 

Всичко започва с конкурса за коледна картичка. Децата творят с любов и ентусиазъм приказни коледни картини.

 

espa kartichki 5

 

Вдъхновява ги идеята, че с труда и таланта си ще направят щастливи приятелите си без семейство, ще изпълнят сърцата им с вярата и надеждата в доброто, ще ги накарат да се почувстват ценени и обичани.

 

espa katichki koleda 1

 

В този съкровен момент няма дете в „ЕСПА“, което да желае нещо  повече от това, журито да избере неговата рисунка и тя да се отпечата като коледна картичка. Няма по-голяма награда от участието на Коледните базари, където децата ентусиазирано сами предлагат коледните си картички.

 

espa kartichki 3

 

Така през годините те печелят много хора за своята благородна кауза, успяли да ги убедят, че с един малък жест участват в нещо голямо.

 

espa koledni kartichki 3

 

За втора поредна година средствата от продажбата на картичките децата от „ЕСПА“  даряват на децата от Центровете за настаняване от семеен тип „Паисий Хилендарски” и „Софроний Врачански” в гр. София.  Така им помагат да  посрещнат зимата с топли дрехи, вкусна храна и пълен чувала с подаръци на Дядо Коледа.

 


Видеото можете да гледате и във Vbox7 канала на ЕСПА.

 

Картичките можете да намерите на щанд на Немския коледен базар, в Градската градина на площад Батенберг, където можете да срещнете самите художници да продават своите картички заедно със своите съученици.

 

 

koledni kartichki espa 4

Каталогът с картички можете да разгледате тук: http://espa-bg.com/cont.php?page=charity_christmas_cards.

 

espa snimki kartichki

 

Картички можете да закупите и онлайн на адрес: http://espa-bg.com/cont.php?page=order_christmas_cards. За поръчка над 100 лв. – безплатна доставка до 24 часа.

 

DSC_0074

 

Да дариш любов, да оставиш себе си в сърцето на едно дете, да знаеш, че усмивката му в коледната нощ е и за теб. В това вярват децата на “ЕСПА”, учат се на милосърдие и увличат и другите в благородната кауза.

 

espa kartichki 4

 

Следете новини за инициативата на специалната Фейсбук страница https://www.facebook.com/milosardie/.

 

ЕСПА е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За ЕСПА

ЕСПА е образователен комплекс, състоящ се от: детска ясла (1-3 години), детска градина (3-5 години), подготвителен клас (5-6 години), начално училище (7-11 години) и основно училище (11-14 години). ЕСПА е създадена през 1992 г.