Рубрики
Начало » Представи се » Известни млади учени са сред преподавателите в частно училище Izzi Science for Kids

Известни млади учени са сред преподавателите в частно училище Izzi Science for Kids

Лицата зад проекта „Лесна наука за деца“

 

izzi 3

 

Науката е акцентът в обучението в частно начално училище Izzi Science for Kids. В екипа му са едни от най-известните млади учени в България. Те работят с отборите, успешно представящи България на международни олимпиади по физика, химия, математика и др. Учениците от Izzi Science for Kids ще имат ежедневни занимания с тях в лабораторията и в оборудваната зала по география и история.

 

Никола Каравасилев – Учител по наука – Физика

fizik

 

Никола Каравасилев владее магията да запалва блясък в детските очи и да открива безупречно таланта на децата в посока точни науки.

 

Той ръководи отборите на България в Международната олимпиада по експериментална физика, Международната олимпиада по астрономия и астрофизика, Международния турнир на младите физици и Международния турнир на младите естествоизпитатели.

 

Победител е в международното състезание “Лаборатория за слава FameLab” на Британски съвет. Оператор е на телескопа в Рожен.

 

Извън отдадеността си на отличното представяне на отборите ни на международни олимпиади, преподава физика в ПЧМГ.

 

Никола е вдъхновител и съосновател на проекта “Лесна наука за деца”, ръководител е на лабораторията на училището и е ключов учител в екипа, подготвящ младите учени.

 

Наско Стаменов – Учител по наука – Химия

nasko

 

Наско Стаменов води децата на сложен куест сред елементите на Менделеевата таблица и често взривява скуката, за да се запали въображението с нужния нюанс и температура.

 

Той е три пъти участник в „Лаборатория за слава FameLab“, участва в Софийския фестивал на науката от 2011 година, както и в Европейска нощ на учените. Участва в международни фестивали като Science picnic 2017 Полша и Фестивал на науката в Естония.

 

Наско Стаменов участва в подготовката на националния отбор за Международния турнир на младите естествоизпитатели.

 

През 2018 г. е сред победителите в националния конкурс „Наука на сцената“.

 

Наско е един от съоснователите на проекта, ръководител на лабораторията по химия и главен учител по химия.

 

Димитър Желев – Учител по наука: География и Околна среда

jelev

 

Димитър е пътешественик и повежда децата на велики географски открития и приключения в далечни земи, чудни места и различни култури.

 

През 2003 г. печели националното състезание по География и икономика и участва в National Geographic World Championship в САЩ, а през 2014 г. – в международната олимпиада iGeo в Полша. През 2008 г. учи по обменна програма в Liverpool Hope University в Англия. През 2016 г. става доктор. Като учител по География и икономика в Американския колеж в София през 2014 г. получава наградата „Учител на годината“. От 2014 г. е преподавател в катедра „Ландшафтнознание и опазване на природната среда“ СУ „Св. Климент Охридски“. През 2015 г. печели състезанието за комуникация в науката Лаборатория за слава (FameLab All Stars), организирано от Британски съвет България. Автор е на десетки учебници по география за средното и основно образование, научни и научнопопулярни статии. Посетил е над 40 държави.

 

През 2014 г. заедно с д-р Евгения Сарафова основават Географ БГ (www.geograf.bg). Димитър е съосновател на проекта и главен учител по география в Izzi Science for Kids. Ръководи географска зала на света и народите в училището. Развива и програмата за научните пътувания на децата.

 

Таня Димитрова – Учител по наука – Анатомия и Околна среда

Таня има богата лична история и впечатляваща професионална автобиография: учител по биология, анатомия и екология в основно училище в САЩ, асистент по кардиология в Американската армия, редактор на научни списания и учител по танци.

 

Има магистратура от UC Berkeley, бакалавър от University of London и 7 години доброволна военна служба като медик в Американската армия. Преди завръщането си в България през 2016 г., Таня е живяла в 7 държави на 5 континента. Създател и редактор на детското научно списание “Science Journal for Kids”, което публикува академични статии от научни журнали “преведени” на детски език. В популярния си TEDx talk, Таня разказва как (и защо) децата трябва да имат достъп до науката.

 

 

В Izzi Science, Таня ще бъде нашият учител по анатомия и по околна среда (в екип с учителя ни по география Димитър Желев).

 

Явор Денчев – Учител по наука – Биология

uchen

 

Явор има бакалавърска и магистърска степен по Микробиология от University of Victoria, Canada. Той е с дългогодишен опит в работата с деца в Канада и в България. Неговата цел е да покаже, че науката е достъпна за деца, и не е куп от сухи формули и скучна статистика, но напротив, науката е интересна, вълнуваща и полезна за всяка възраст. Науката е начин на мислене, който отваря нови хоризонти и развива безценни умения в децата. Явор преподава в AAS и и води клубни занимания в други големи частни училища.

 

В Izzi Science Явор е учител по биология.

 

Начални педагози

izzi classroom

 

Всеки клас работи с отделен начален педагог, в чиято експертна грижа са заниманията по български език и математика, но и отговаря децата да се движат плавно през програмата и да имат структурирани занимания във времето отделено за самостоятелна работа.

 

Албена Качамакова 

53794483_248673686071305_8164077237298003968_n

Албена е учител в предучилищния клас. Тя има над 10 години опит в работа с деца в начална степен на образование и предучилищна подготовка. Нейна страст е планината. Често споделя красотата, която е видяла през обектива на фотоапарата си.

 

„Да бъда учител за мен не е просто професия…

Опитвам се да създам по-близка връзка с децата, да разбера техните нужди, емоции и интереси.

Винаги съм се стремяла да помагам на децата да открият своите силни страни, да съхранят любопитството си и да опознаят света около нас, но и вътрешния си такъв.

Мисля, че всеки трябва да обича това, което прави и да го прави с любов.

 

Ваня Димитрова

Сърдечен и опитен учител, тя ще поеме чуждоезиковата математика и математиката за 4-ти клас. След като завършва успешно ВИАС и се реализира в професията, Ваня си дава сметка, че работата с деца я зарежда и удовлетворява, тъй като успява да им предаде най-ценното: любовта към ученето. Тя се преквалифицира в учител. Последните 15 години е преподавател по математика в училище в САЩ. С прибирането си в България се присъединява към екипа на Izzi Science.

 

Останалите ни начални педагози са в процес на присъединяване към екипа.

 

Ръководен екип:

izzi direktori

 

Гл. ас. д-р Станислав Богданов – Академичен директор

Д-р Станислав Богданов е с над 25 години преподавателски опит както в България, така и в чужбина, във всички етапи на частното и държавното образование. Обучавал е учители по чужд език и университетски преподаватели как да интегрират новите технологии в учебния процес. Има опит и в академичната администрация, допирната точка на обучението, управлението на преподавателски кадри и обществеността.

 

„Като родител и университетски преподавател виждам колко много студентите са „вкарани“ в матрица още от началното и средното си образование и не смеят да мислят по собствен начин, разчитат да им се подаде информация и факти, които те да възпроизведат. Единици са тези, които разбират, че имат свободата да избират. Izzi Science for Kids ще се стреми да подхранва свободното мислене и свободното изразяване на децата. А знанието може да се представи под разнообразни форми, не само като резултат от тестове. Така децата ще растат с увереност, че в бъдеще ще могат да изявяват себе си категорично, подплатено с истински умения, а не на базата на съмнителни мнения от „фалшиви новини“.“

 

Галина Ташкова – Директор Регулаторна рамка

Галина Ташкова е човек с богат опит в образователната сфера. Има 15-годишен учителски опит с ученици в начална училищна възраст и 18-годишен административен управленски стаж/ на длъжност заместник-директор на средно училище. Това е време, в което професионалният опит, промените в обществото и тези в образователната система са формирали нейната лична философия – учителят като личност е значим фактор за изграждане на ценностната система на детето. Обичта и уважението към детската личност е двигателят. Децата трябва да се чувстват значими, полезни, свободни да изразяват своята индивидуалност, а всички участници в процеса на образование да вярват в личната си мисия и в бъдещия успех.

 

 

izzi 1

 

“Лесна наука за деца” (Izzi Science for Kids) е частно начално училище със засилен фокус към науката и с двуезична програма. То е в процес на регистрация към МОН и акредитиция от Cambridge International. Допълнителни часове по наука, математика и английски език ще надграждат програмата на МОН. Училището следва STEAM програмата (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) на Cambridge Primary. Приемът на деца се извършва с изработването и представяне на научен проект.

 

Дни на отворените врати в училището: 28 март в 18.30 часа1 април в 17.30 часа, 14 април, неделя, от 17 ч.

Приемните дни за децата, които са успели да подадат проекти: 1 април от 10.30 часа7 април от 10.30 часа,  14 април, неделя, от 11,30 ч. 

 

За повече информация: http://izzi.academy/ и www.mediabricks.bg

 

Контакти:

Имейл: info@izzi.academy

Телефон: +359 88 5693415

Фейсбук: https://www.facebook.com/izzi.science/

Сайт: http://izzi.academy/

 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Наука, математика, английски и изкуство в частно училище Izzi Science for Kids

STEAM програмата на частно начално училище Izzi Science for Kids

 

 

Izzi Science for Kids е участник в инициативата „Представи се в Данибон“.

За Izzi Science for Kids

“Лесна наука за деца” е частно начално училище със засилен фокус към наука и с двуезична програма. То е в процес на регистрация към МОН и акредитация от Cambridge International. Следва STEAM програмата (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) на Cambridge Primary.