Рубрики
Начало » Представи се » Ново издание на „Магьосникът от Оз“ пленява въображението

Ново издание на „Магьосникът от Оз“ пленява въображението

 

Oz_856x315

 

Една хубава книга е всичко, от което се нуждаем, за да запалим децата по четенето. На помощ идва новото, адаптирано за деца в предучилищна възраст и начален курс на обучение, издание на вечната класика „Магьосникът от Оз“ на Л. Ф. Баум.

 

magiosnikat ot oz stranici 1

 

Новото издание ще радва децата с приказните илюстрации на Ана Григориев. Стилът ѝ се отличава с модерно излъчване, съчетано с класически подход, елегантна пищност, ярки цветове и запомнящи се образи, които вълнуват детското въображение и превръщат книгата в любим приятел. По-големият формат на книгата позволява на детето да разглежда задълбочено и най-дребните детайли в илюстрацията.

 

magiosnikat ot oz stranici 2

 

Дороти живее с леля си и чичо си във ферма в Канзас, но когато къщата им е връхлетяна от торнадо, момиченцето и нейното кученце Тото по магичен начин се озовават във вълшебна страна. Дороти тръгва по пътечката от жълти тухли, за да отиде в Изумрудения град при магьосника от Оз, който навярно знае как тя да се завърне обратно в Канзас.

 

magiosnikat ot oz stranici 3

 

Магьосникът от Оз“ е една от най-обичаните книги. След първоначалния успех, Л. Ф. Баум написва още тринайсет книги за вълшебната страна на Оз, която днес се появява и в много други произведения на изкуството – през 1939 г. Виктор Флеминг заснема музикален филм по романа. Включената в него песен „Отвъд дъгата“ (Over the Rainbow) е избрана за най-великата филмова песен за всички времена от Американската филмова академия.

 

 

Във вълшебната страна на Оз се развива и действието на бродуейския мюзикъл „Wikedедин от най-поставяните спектакли, отбелязал повече от десет години на сцената.

 

 

Издателство „Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.