Рубрики
Начало » Представи се » „На живот и смърт“ – вълнуващ роман със сърце и душа

„На живот и смърт“ – вълнуващ роман със сърце и душа

 

na jivot i smurt

 

B пoпyляpнaтa cи пopeдицa „XИT Tpилъp“, издaтeлcтвo „CoфтΠpec“ пpeдcтaвя нocитeля нa нaгpaдaтa „Злaтeн ĸинжaл“ зa 2015 г. – poмaнът нa aвcтpaлийcĸия пиcaтeл Maйĸъл Poyбoтъм „Ha живoт и cмъpт”.

„Кинжалите“ са едни от най-престижните награди за криминална литература и се връчват от британската Асоциация на криминалните писатели от 1955 г.

 

gold dagger

 

Стивън Кинг, който също беше номиниран за „Златен кинжал“, описва книгата на конкурента си Роуботъм като:

 

„стържещ нервите трилър с душа и сърце – нещо, което така често липсва на недотам добрите криминални и съспенс романи.“

 

Roubotam s Belinda Bauer i J.K. Rouling

 

„На живот и смърт“ разказва историята на Оуди Палмър, който излежава десетгодишна присъда за въоръжен обир, при който загиват четирима души и изчезват седем милиона долара. В деня преди изтичането на присъдата милионите все още липсват и всички са убедени, че Оуди знае къде са. В нощта преди освобождаването си Оуди обаче изненадващо бяга от затвора, за да изпълни едно обещание, дадено преди десет години.

 

Сега по петите му са ФБР, единственият му приятел от затвора и шерифът, който го е заловил и прострелял по време на обира. Но Оуди не бяга, за да спаси себе си. Впуснал се е в шеметна надпревара с времето, която не може да спечели… или напротив?

 

Изпълнен с изненадващи обрати и увличащ читателя, „На живот и смърт“ е вълнуващ роман, който често ще спира дъха ви!

Няма как да не се съгласим със Стивън Кинг, когато казва:

 

„Роуботъм е абсолютен майстор.“

 

maikal robotom v kabineta si

 

 

 

Издателство „Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.