Рубрики
Начало » Представи се » На среща с героите от „Дългият път към дома“

На среща с героите от „Дългият път към дома“

Препоръчани книги от Софтпрес

Gamash_10_1200x628

 

„Дългият път към дома“ е новият роман на Луиз Пени от поредицата за инспектор Гамаш, в който авторката ни връща обратно в идиличното селце Трите бора, където срещаме познати лица и разнищваме мистериозен случай. С кого от героите бихте излезли на среща и за какво бихте си говорили?

 

Сутрешна разходка с Арман Гамаш

 

Любопитна и доста интригуваща би била срещата с брилянтния инспектор Гамаш. Въпреки напиращото желание да го затрупаме с въпроси, знаем, че това е човек, който не издава лесно отговорите. С удоволствие обаче бихме повървели с него по време на сутрешната му разходка, която завършва с кратка почивка на хълма над Трите бора. Там Арман Гамаш всеки ден разлиства една и съща книга – коя е тя, защо винаги я носи със себе си, какво търси, докато разлиства страниците й? Гамаш мълчи, но финалът на „Дългият път към дома“ внася яснота.

Кафе с Клара Мороу

 

Артистичната натура на Клара Мороу определено я превръща в приятен и интересен събеседник, с когото може да говорим много за любовта към изкуството и музата на художника. Но всъщност ни вълнуват по-пикантни теми – само преди година и половина Клара Мороу беше заподозряна за убийство, а сега самата тя започва разследване с надеждата да открие изчезналия си съпруг. На чаша ароматно кафе Клара ще ни разкаже за предизвикателствата в брака й с Питър и за тайните от миналото, което ги преследва.

 

Следобеден чай с Мирна

 

Когато някой жител на Трите бора има нужда от съвет, било то за градината, за рецепта или дори за сложните взаимоотношения между хората, винаги може да покани на следобеден чай Мирна, собственичката на малката книжарница в селото, и да се обърне за съвет към нея. Мирна е готова да открие решение на всеки проблем, затова се присъединява към Клара в търсенето на изчезналия Питър и заедно поемат по един дълъг и изпълнен с предизвикателства път към истината.

 

Вечеря с Жан Ги Бовоар

 

Ако има някой, който е наследил изключителните качества на Арман Гамаш и може да анализира отлично фактите към всяко престъпление, това е неговата дясна ръка – инспектор Жан Ги Бовоар. Като човек, който е изминал дълъг и трънлив път, изгубил е посоката и е избегнал смъртта, Жан Ги има богата житейска история, която с удоволствие бихме изслушали на вечеря. Отново на неговия нюх и професионализъм разчита Гамаш, когато поемат към Париж, за да открият защо съпругът на Клара Мороу не се е появил на уговорената среща и какво, или по-точно кой, му е попречил.

 

Прочетете още за книгата ТУК.

 

Читателите на Danybon могат да поръчат тази и други книги с 20% отстъпка от сайта на Софтпрес www.soft-press.com, като използват промокод Danybon20. Кодът се въвежда при завършване на поръчката.

Издателство „Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.