Рубрики
Начало » Представи се » Лятната ваканция е време за експерименти!

Лятната ваканция е време за експерименти!

„Софтпрес“ представя занимателна книга за малки изследователи от 4 до 14 години

 

eksperimenti 0

Как функционира пречиствателната станция? Могат ли зъбите да чуват? Защо минералната вода замръзва за секунда? Какво кара ракетата да полети? Отговори на всички тези въпроси ще откриете в книгата с красноречиво заглавие „Най-интересните експерименти за деца“.

Всяко дете преоткрива света ежедневно, а лятната ваканция безспорно е най-доброто време за опити и нови открития. Илюстрирани с повече от 150 цветни фотоси и описани на разбираем език, експериментите в тази книга ще позволят на всеки любознателен малчуган да види, пипне, вкуси, усети и да чуе нещата, които го заобикалят.

Авторката на книгата Керстин Ландвер провежда описаните тук опити заедно със собствените си деца и техните съученици – петокласници, и използва ценните им съвети при описанието. Експериментите са класифициран според степента си на трудност и според сетивата, на които съответстват, така че всеки читател може да избере онзи, който му допада най-много.

 

eksperimenti 3

 

От който и експеримент да започнете, сигурно е едно – няма да имате проблем с провеждането, защото използваните материали се откриват лесно във всеки дом. С помощта на желатин и черпак за супа например лесно ще си направите лупа от желе, с радио и домакинско фолио ще накарате песъчинките да затанцуват, а обикновената пластмасова чашка ще изпадне в безтегловност и ще ви разкрие силите на гравитацията.

„Най-интересните експерименти за деца“ са наистина изключително лесни, но имат един страничен ефект – предизвикват непреодолима любознателност и интерес към химията, физиката и математиката. Чувствайте се предупредени!

Повече информация за книгата ще откриете на сайта на „Софтпрес“.

Споделете своето мнение и във Фейсбук страницата на „Софтпрес“ – https://www.facebook.com/SoftpressBooks

Издателство „Софтпрес“ е партньор на Danybon в „Представи се в Danybon“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.