Рубрики
Начало » Представи се » Намаляване на таксата и стипендии в Американския колеж в София

Намаляване на таксата и стипендии в Американския колеж в София

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Американският колеж в София е сред водещите гимназии в България, а редовната такса за обучение за текущата учебна година възлиза на 6 700 евро. За да окуражи повече ученици, които желаят да учат там, да се явят на приемния изпит, колежът предлага различни възможности за намаляване на таксата.

 

Всички семейства на български ученици, успешно положили приемния изпит в 7. клас и поканени да се запишат в Американския колеж в София, могат да кандидатстват за намаляване на таксата за обучение. След като бъдат предоставени всички необходими документи, комисия определя степента на намаляване на таксата индивидуално за всяко семейство.

 

За учебната 2019/2020 година са отпуснати 1 494 010 лева на семействата на учениците, а от намаляване на учебната такса тази година са се възползвали близо 90% от всички кандидатствали семейства. Намаляването на годишната учебна такса вaрира от 10% до 90%.

Copy of Christian May 7_2018

Благодарение на щедри дарения Американският колеж в София предлага и 4 пълни петгодишни стипендии на випуск, които покриват разходите за целия петгодишен период на обучение.

 

Семействата на учениците, които не са от София, могат да кандидатстват за допълнително намаляване на учебната такса, което да отразява разходите им по настаняване в София.

 

За да предоставя възможностите за намаляване на учебната такса, Американският колеж в София разчита на безвъзмездната подкрепа на настоятелите, бивши ученици, родители и приятели на колежа.

_MG_0938

Допълнителна информация за кандидатстването и възможностите за намаляване на учебната такса е налична онлайн на www.acs.bg или на телефони +35924341008 и +35924341010.

 

Американският колеж в София е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Американски колеж в София

Американският колеж в София, основан през 1860 г., е една от най-старите американски образователни институции извън пределите на САЩ. Съчетава ценностите и най-добрите практики на американската педагогика с богатите образователни традиции на България и Европа. Развива критическото мислене, интелектуалното любопитство, лидерски качества и умения за сътрудничество.