Рубрики
Начало » Представи се » „Напълно изгубили себе си“ – един необикновен роман

„Напълно изгубили себе си“ – един необикновен роман

 

napulno izgubili sebe si 0

„От години не бях попадала на книга, която да ме развълнува толкова. Когато приключих с четенето в три през нощта, се разплаках. Когато се събудих на следващата сутрин, препрочетох края и плаках отново.“

Рут Озеки, автор на „Създания от време“

Необикновеното семейство Кук от романа „Напълно изгубили себе си“ на Карън Джой Фаулър не е щастливо. Като дете Роузмари Кук говори непрекъснато. Думите се изливат в такъв безкраен поток, че баща й често предлага: „Започни от средата“.

Днес Роузмари е в колеж. И вече почти не говори. Особено за семейството си. Особено за Лоуел и Фърн, брата и сестрата, които някога е имала.

Но и до днес Роуз започва в средата. В средата на историята им, семейството на Роуз се е стопило до трима. Крайъгълният камък на сюжета е една тайна, която – донякъде сами, донякъде с помощта на Роуз – ще научите в средата (на книгата, не на историята). И после вече нищо няма да е същото.

„Напълно изгубили себе си“ е първият роман на Карън Джой Фаулър, който излиза на български език. Романът е световен бестселър и едно от първите американски заглавия, достигнали до финала на наградата „Ман-Букър“, която до миналата година беше достъпна само за британци.

Освен финалист за „Ман-Букър“, „Напълно изгубили себе си“ е носител и на наградата „Фокнър“ на името на големия американски класик Уилям Фокнър, който дарява премията си от спечелването на Нобелова награда за литература на фонд, който подкрепя млади писатели. Така Фаулър нарежда името си до тези на предишните носители Филип Рот, Джон Ъпдайк и Е. Л. Доктороу.

„Напълно изгубили себе си“ се посреща с любопитство от българската публика и скоро със сигурност ще заеме полагащото ѝ се място във всички класации.

Цитати от „Напълно изгубили себе си“

Родителите се заблуждават най-лесно; те виждат само това, което искат да видят.

Когато в стаята има невидим слон, няма начин от време на време да не се спънеш в хобота.

Понякога се чудех дали само аз повтарям една и съща грешка през целия си живот, отново и отново, или това е типично за хората. Всички ли сме склонни да извършваме непрекъснато един-единствен непростим грях?

 

Допълнителна информация за книгата ще намерите на сайта на издателство „Софтпрес“: http://soft-press.com/

Ще се радваме, ако споделите мнението си на www.facebook.com/SoftpressBooks

Издателство „Софтпрес“ е партньор на Danybon в „Представи се в Danybon“.

 

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.