Рубрики
Начало » Представи се » Научи се да рисуваш с „Наръчник на младия художник“

Научи се да рисуваш с „Наръчник на младия художник“

 

Narachnik_cov

 

Искаш ли да станеш страхотен художник и илюстратор? В този ценен наръчник ще разбереш стъпка по стъпка как да рисуваш различни манга и комикс герои, приказни персонажи и забележителни фонове за твоите илюстровани истории!

 

Pages from Narachnik_mlad_hidojnik_128_str-2_Page_1

 

 

Рисуването е свързано с различни области и дейности – от геометрията до топографията, от изучаването на натурата до чисто въображаемите светове. Думата „илюстрация“ означава внимателно и детайлно изобразяване, което подчертава дори най-малките и конкретни особености на обекта.

 

Pages from Narachnik_mlad_hidojnik_128_str-2_Page_2

 

 

Комиксът е друга велика форма на визуалното изкуство. Наричан още „история в картинки“, той представлява поредица от илюстрации, които „разказват“ история в определена последователност.

 

Pages from Narachnik_mlad_hidojnik_128_str-2_Page_3

 

 

Тази книга не е просто наръчник, с чиято помощ децата да се научат да рисуват анимационни герои; идеята ѝ е да открият скритите си творчески заложби, да упражняват таланта си да прекарват приятни часове, докато стават все по-добри художници.

 

 

Издателство „Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.