Рубрики
Начало » Представи се » Не вярвай на очите си!

Не вярвай на очите си!

 

softpress kniga za iluzii„Оптични илюзии“ е страхотно издание, което ще предизвика въображението на деца и възрастни. Тази книга събира за първи път на едно място удивителни и образователни илюстрации, което я превръща в едно изключително визуално шоу на хартия.

„Оптични илюзии“ поставя на изпитание поговорката, че „първото впечатление е най-важно“, показвайки ни колко често то може да бъде погрешно и плод на заблуда.

Самият термин „оптична (или визуална) илюзия“ означава възприет от окото образ, който се различава от обективната реалност.

Съществуват три основни вида илюзии: литерални оптични илюзии, които създават образи, които са различни от обектите, които ги правят, физиологически, които са ефектина върху очите и мозъка в резултат на прекомерна стимулация от специфичен тип (яркост, наклон, цвят, движение) и когнитивни илюзии, където окото и мозъка правят несъзнавани заключения.

Книгата ще бъде полезна за родители и любознателни деца, които искат да научат повече за това как работи човешкото зрение. Загадките на окото са обяснени чрез достъпни и интересни текстове и любопитни илюстрации.

Новото издание на „Софтпрес“ е събрало над 40 зрителни илюзии, измами и загадки от различни области на познанието, които ще ви уверят, че не бива да се доверявате безрезервно на очите си. „Оптични илюзии“ е нетрадиционен и забавен начин да тренирате въображението, пространственото си мислене и способностите си за концентрация!

 

Подаръци от издателство „Софтпрес“:

 

softpress kniga za iluzii 2

 

softpress kniga za iluzii 3

 

softpress kniga za iluzii 4

 

Повече за книгата можете да научите тук.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.