Рубрики
Начало » Представи се » „Чудното пътешествие на Нилс Холгерсон“ – една детска класика с ценно послание за хората и природата

„Чудното пътешествие на Нилс Холгерсон“ – една детска класика с ценно послание за хората и природата

Препоръчани книги от Софтпрес

 

chudnoto-pateshestvie-na-nils-holgerson-30

 

Запознанството с великите имена в литературата носи гарантирано удоволствие, независимо на каква възраст ни се случва. В това ни убеждава и новото издание на „Чудното пътешествие на Нилс Холгерсон“ – една от вечните детски класики, които стоплят сърцата на малки и големи.

 

Авторката Селма Лагерльоф е сред най-известните шведски писателки. Нещо повече, тя е първата жена, носителка на Нобелова награда за литература. Най-престижното отличие в света на книгите ѝ е връчено през 1909 г., а през 1914 г. самата Лагерльоф се присъединява към Шведската академия на науките. Днес даже можем да открием лика ѝ на банкнотата от 20 шведски крони.

 

Творбите на Лагерльоф се отличават с романтичната си атмосфера, идиличните картини на шведската природа и удивителната фантазия, с която са обагрени. В своите произведения писателката черпи щедро от скандинавските легенди и историята на родината си. Сега българските малчугани и техните родители имат възможността да се запознаят с тази изключителна авторка благодарение на луксозното издание на „Чудното пътешествие на Нилс Холгерсон“. Разтворите ли твърдите му корици, красивите илюстрации и мелодичният превод на Христина Йотова неусетно ще ви понесат на крилете на въображението ѝ.

 

В тази приказка едно непокорно момченце е превърнато в джудже като наказание за лошия му нрав. Приключенията му го отвеждат чак до Лапландия на гърба на гъсока Мартин, а различните предизвикателства, пред които се изправя, го срещат с много нови приятели и му помагат да научи ценни уроци за това колко е важно да се грижи за животните и природата – послание, което отеква силно и в наши дни.

 

Още за книгата можете да прочетете на сайта на Софтпрес.

 

Читателите на Danybon могат да поръчат тези и други книги с 20% отстъпка от сайта на Софтпрес www.soft-press.com с използването на промокод Danybon20. Кодът се въвежда при завършване на поръчката.  

„Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.