Рубрики
Начало » Представи се » Нова разходка в приказния свят на Рут Сандерсън

Нова разходка в приказния свят на Рут Сандерсън

 

ruth sanders prikazki

 

Има книги, които купуваме отново и отново, само и единствено заради удоволствието да притежаваме красиво и изящно издание с божествени илюстрации. Красивите книги са лукс, който краси не само дома, но и душата ни. Те възпитават естетически критерии и добър вкус.

 

smolenski_ 003

 

Такива издания са книгите на Рут Сандерсън – световноизвестен детски илюстратор с над 80 книги и многобройни отличия. За собствено удоволствие всяка година преразказва и илюстрира по една от любимите си класически приказки. Магията на нейните илюстрации се крие в изящните маслени платна, излъчващите светлина текстури и детайлност отвъд съвършенството.

На български излязоха още две от великолепните ѝ произведения, отново в луксозни издания с твърди корици – „Снежната царкиня“ и „Дванайсет танцуващи принцеси“.

knigi-prikazki-ruth-sanders

Любимите истории за Снежната Царкиня и принцесите, които тайно се измъкват от двореца през нощта, за да танцуват до зори, оживяват пред малкия български читател по нов начин благодарение на изумителните илюстрации на световно признатия художник Рут Сандерсън. Сандерсън завладяващо разказва класическата приказка и поднася на децата своите илюстрации-шедьоври. Детайлните и пищни костюми, великолепните замъци и пейзажи и живите лица създават визуално пиршество, което допълва изживяването на майсторски изваяната приказка чак до щастливия финал.

sanderson prikazki

Издателство „Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.