Рубрики
Начало » Представи се » „Обещавам ти провал“ – книгата, която шепти съкровени истини за любовта

„Обещавам ти провал“ – книгата, която шепти съкровени истини за любовта

 

obestavam ti proval

 

Името на младия португалски писател Педру Шагаш Фрейташ  досега беше непознато на българския читател. Фрейташ е едва на 35 години, а вече има над 20 книги зад гърба си, няколко литературни награди и поне един роман, превърнал се в събитие на книжния пазар в родината му. Книга с провокативното заглавие „Обещавам ти провал“.

 

От няколко дни романът вече радва и българските читатели и получи много топли предварителни отзиви.

 

obeshtavam ti proval

 

„Обещавам ти провал“ е много различна от останалите книги за любовта, които сте чели. Преди всичко стилът на Фрейташ прави впечатление – един безспирен поток на мисълта и емоцията, които увлича читателя и не го оставя да си поеме дъх. Изпълнен с бунт към формата и пунктуацията, гласът на разказвача внезапно се разтапя от нежност, когато стане дума за любимата. Да, тя е съвършена, но именно търсенето на съвършенството е това, което ни проваля в любовта.

 

„Обещавам ти провал. Обещавам да те обичам до свършека, да те целувам до последната граница, да тичам, когато е достатъчно да се върви, да скачам, когато е достатъчно да се тича, да летя, когато е достатъчно да се скача. Обещавам ти провал. Без колебание. Обещавам да бъда човек, понякога да бъда непоследователен, понякога да казвам по нещо не на място, нещо погрешно, дори съвсем нелепо. Обещавам да разбирам, обещавам да желая, обещавам да вярвам. Обещавам да настоявам, обещавам да се боря, да откривам, да уча и да се уча. Всичко това, за да ти кажа, че ти обещавам провал. И Бог да ти е на помощ, ако не ми обещаеш същото. Ако пак се провалиш, кълна се, че ще те обичам завинаги… И тя се провали.“

 

pedru shagash freitash

 

 

Този роман е категоричен, щедър и жизнеутвърждаващ. След феноменалният му успех на португалския и италианския пазар, където тиражът на книгата достигна общо 350 000 екземпляра, Фрейташ е насочил перото си към българските читатели.

 

„Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.