Рубрики
Начало » Представи се » Октомврийски страхотийки – eдна нетрадиционна подготовка за Хелоуин

Октомврийски страхотийки – eдна нетрадиционна подготовка за Хелоуин

 

prikazki strashni 0

Ако имате у дома хлапе, достатъчно голямо да си има любима блуза и маратонки, е много вероятно вече да сте започнете да мислите за края на октомври и за костюма, който ще облече на Хелоуин.

Да оставим споровете за уместността да празнуваме католически празник. Факт е, че през последните години Денят на Вси светии започва да се превръща в традиция и у нас и е наистина вълнуващ за децата. Освен това развива фантазията и сръчността им – ако решат да се включат в изработката на собствения си костюм; прави ги по-общителни – не е лесно да чукаш по хорските врати; и ги сплотява с връстниците.

„Софтпрес“ ви предлага да добавите към тези предимства още едно – четенето.

„Приказки страшни за деца безстрашни“ е и подарък, и подготовка за Хелоуин.

Нарисувана от талантливата Милена Радева, която вече сме имали удоволствието да ви представим тук, книгата събира в едно някои от най-популярните световни приказки като историите за Страшния дух и Баба Яга, за Кедзо Победителя и Джак и бобеното стъбло. Разбира се, не е пропусната и „Тиквеният фенер“ – ирландската легенда, която поставя началото на традицията за хелоуинските тикви; а за финал е запазена българската приказка за невястата и нейния жених вампир.

Всъщност дори да сте сред тези, които не празнуват Хелоун – „Приказки страшни за деца безстрашни“ е чудесен начин да споделите студените октомврийски вечери с четене за цялото семейство.

 

prikazki strashni 1
Допълнителна информация за книгата ще откриете тук: http://soft-press.com/srchead.html?com=viewall&viewbook=1038.

 

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.