Рубрики
Начало » Представи се » Още предизвикателства за малчуганите с нови книжки по метода МОНТЕСОРИ

Още предизвикателства за малчуганите с нови книжки по метода МОНТЕСОРИ

 

Montesori

 

 

Теорията бързо доскучава дори на възрастните, а какво остава за малчуганите. Най-добрият начин за трайно придобиване на знания и умения несъмнено е „Учене чрез правене“ и за радост на малките откриватели едноименната поредица детски книжки по метода МОНТЕСОРИ на издателство „Софтпрес“ се увеличи с още две.

 

Световнопризнатият метод за обучение МОНТЕСОРИ, създаден от италианския лекар, педагог и иноватор Мария Монтесори, се основава на естествения начин, по който учат децата. Доказал своята ефективност през годините, подходът ѝ стимулира детската самостоятелност и креативност и води до дългосрочно натрупване на знания и изграждане на увереност в собствените умения.

 

След като малчуганите вече научиха куп любопитни факти от „Светът около нас“ и „История на света“, е време да се впуснат в още по-големи приключения с „Нашата планета“ и „Моите пет сетива“, където ги очакват нови творчески предизвикателства и весели задачи.

 

Книжката „Нашата планета“ повежда на вълнуващо пътешествие из Слънчевата система и континентите на Земята. Фактите в нея са поднесени под формата на забавни игри, а креативните задачи и самоделни проекти, вдъхновени от световноизвестния метод на Мария Монтесори, стимулират детската фантазия и сръчност. Информацията за планетите тук е поднесена като игра на въпроси и отговори, континентите са представени с любими животни, а природните стихии се обясняват лесно с инструкции за изработка на самоделна вятърна въртележка.

 

Как изглеждат пръстовите отпечатъци? Какво ти е нужно, за да напишеш тайно съобщение? Кои храни са сладки и кои солени на вкус? Отговорите се крият в „Моите пет сетива“. Книжката съдържа информация за човешкото тяло, за сетивата и емоциите и предлага на малките читатели откривателски забавления и детективски игри. На цветните й страници те ще намерят развлекателни задачи, вдъхновени от метода на Мария Монтесори, весели предизвикателства за наблюдателност, креативни занимания с невидимо мастило, тренировки за паметта и вкусни експерименти с храна.

 

В книгите от поредицата са включени и стикери, които всяко дете трябва да изреже, за да реши поставените задачи, като по този начин тренира своята логика, концентрация и моторика.

 

Прочетете още за поредицата „Учене чрез правене“ по метода МОНТЕСОРИ тук.

 

Читателите на Danybon могат да поръчат тази и други книги с 20% отстъпка от сайта на Софтпрес www.soft-press.com, като използват промокод Danybon20. Кодът се въвежда при завършване на поръчката.

 

„Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.