Рубрики
Начало » Представи се » „Парижкият апартамент“ – перфектно четиво за лятната ваканция, един роман с дъх на шампанско и много история

„Парижкият апартамент“ – перфектно четиво за лятната ваканция, един роман с дъх на шампанско и много история

 

paris apartment 2 0

През 1942 г. едно момиче бяга от нацистите, като оставя своя апартамент в Париж. 70 години по-късно наследниците й отключват вратите на луксозното жилище и попадат в… миналото (вижте находките тук). Потъналите в прах стаи са с изпълнени изящни произведения на изкуството. Една картина моментално привлича вниманието. Бързо става ясно, че изящната дама на портрета е Март дьо Флориан – първата собственичка на апартамента, а автор на картината е прочутият италиански художник Джовани Болдини. Портретът се продава на търг за впечатляващите 2 милиона евро, а историята на необикновения апартамент получава нов живот и в началото на 2014 г. се превръща в истинска интернет сензация.

 

По това време Мишел Гейбъл вече е готова със своя роман, който днес е факт и на български език.

 

Вдъхновен от истинската история на Март дьо Флориан и реални факти от времето на бел епок, „Парижкият апартамент“ ги преплита със съдбата на съвременна млада американка на име Ейприл Воут. Когато шефът на Ейприл я изпраща в Париж, за да оцени находките в изоставения апартамент, тя бързо открива, че жилището на Март дьо Флориан не е просто склад с антики.

 

С помощта на дразнещо сексапилен парижки адвокат и ръкописите на куртизанката, Ейприл се опитва да разкрие тайните, погребани сред пластовете паяжини. И докато се рови в живота на другата жена, започва все по-често да анализира своя. Дали в чуждото минало се крие път към собственото й бъдеще? За да разберете, просто трябва да разтворите страниците на „Парижкият апартамент“.

 

paris apartment 680

 

Прочетете откъс тук.

Повече за книгата ще откриете тук.

 

 

Издателство „Софтпрес“ е партньор на Danybon в „Представи се в Danybon“.

 

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.