Рубрики
Начало » Представи се » Париж – врата към любовта…

Париж – врата към любовта…

sv valentindani Две книги на издателство „Софтпрес“ завладяха романтичните сърца на читателите през последните няколко месеца. Общото между тях освен издателското лого е най-влюбеният град в света – Париж.

„Парижкият апартамент“ излезе в разгара на лятото – очарователен дебют на младата американка Мишел Гейбъл. Романът съчетава вълнуваща история, която ни пренася от съвремието в апогея на Бел епок, с драматични конфликти и наситена със страст атмосфера. Докато проучва живота на куртизанката Март дьо Флориан, съвременната специалистка по антикварни мебели Ейприл Воут трябва да вземе някои важни решения за живота и сърцето си.

„Парижкият апартамент“ е обект на небивал читателски интерес – дебютира на пето място в седмичната класация за най-продавани книги на книжарница „Хеликон“, бързо се изкачи до върха й и се задържа в престижната десетка цели 15 седмици. Освен това се превърна и в най-продаваната книга на щанда на „Софтпрес“ по време на Зимния панаир на книгата.

Другата „парижка авантюра“ на издателството е и най-новото заглавие в каталога му – биографичният роман „Седем писма от Париж“ на Саманта Веран. Книгата е мемоар и разказва за изгубената и намерена отново любов между американка и французин. Двамата се запознават в Париж през 1989 г. и прекарват заедно един незабравим ден. Двадесет години по-късно, след много трудности и препятствия, те най-сетне преоткриват чувствата си и пътя към себе си. Едва седмица след излизането си „Седем писма от Париж“ вече е сред десетте най-продавани книги в класацията за художествена литература на „Хеликон“.

„Седем писма от Париж“ и „Парижкият апартамент“ са интелигентни и чувствени четива, подходящи за всеки читател, решил да отвори сърцето си за малко романтика.

Още за книгите можете да прочетете на сайта на „Софтпрес“ или на Фейстбук страницата на издателството.

 

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.