Рубрики
Начало » Представи се » „Пепеляшка“ – по-прелестна от всякога с илюстрациите на Рут Сандерсън

„Пепеляшка“ – по-прелестна от всякога с илюстрациите на Рут Сандерсън

 

Pepeliashka_Rut

 

Има една популярна шега, че Пепеляшка е живото доказателство, че чифт обувки могат да променят живота на една жена. Приказката за самотното сираче, подложено на тормоз от злата си мащеха и принудено да спи в пепелта край огнището е любима на всички деца, преразказвана безброй пъти и претворявана във филми, илюстрации и съвременни адаптации.

 

1-2

 

В наше време изследователите на устното народно творчество са документирали над 500 различни варианти на приказката за Пепеляшка.

 

Издателство „Софтпрес“ предлага на българските читатели едно уникално издание. В новата книга с твърди корици, която се появи на книжния пазар преди дни, класическата приказка заживява нов живот чрез илюстрациите на Рут Сандерсън.

 

14-15

 

Сандерсън, световноизвестен детски илюстратор с над 80 книги и многобройни отличия, обожава приказките. За собствено удоволствие всяка година преразказва и илюстрира по една от любимите си класически приказки. Магията на нейните илюстрации се крие в изящните маслени платна, излъчващите светлина текстури и детайлност отвъд съвършенството. Пищните одежди, разкошните градини и замъци и красивите лица създават визуално пиршество, което допълва изживяването на майсторски изваяната приказка чак до щастливия финал.

 

20-21

 

Тази книга е произведение на изкуството, което придава изискан и романтичен чар на всяка семейна библиотека.

 

Повече за книгата „Пепеляшка“ от Рут Сандерсън можете да научите на сайта на „Софтпрес“.

 

Издателство „Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

 

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.