Рубрики
Начало » Представи се » „Писмо до сестра ми“ – книга за живота, толкова истински, че прилича на роман

„Писмо до сестра ми“ – книга за живота, толкова истински, че прилича на роман

 

Sestra_760x320

 

Една книга завладя сърцата на българските читателки безусловно и нежно. Историята от страниците на „Писмо до сестра ми“ е точно толкова любопитна, колкото и историята около създаването на романа.

 

Зад „Писмо до сестра ми“ стои онлайн приятелството на Мария Пеева, известна в интернет като Мама Нинджа, и Люси Рикспуун – практикуващ в САЩ доктор по клинична психология. Двете авторки доскоро се познаваха единствено онлайн и именно онлайн – чрез мейли и съобщения във фейсбук, е написан и романът. Още с излизането си обаче книгата започна да жъне овации и офлайн.

 

 

„Тази книга успя да ме изненада. Няколко пъти – пише за „Писмо до сестра ми” Елена Павлова.- От една страна е ужасно мила, топла и комфортна; същински шоколад за душата. С портокалови корички и карамелен крокант. Приема те веднага в семейството на двете героини, превръща те в третата им сестра и те понася през приливите, отливите, плитчините и бурното вълнение на ежедневието им. От друга страна е и книга, пълна с изненадващи обрати, загадки и тайни; вълнуваща и напрегната – вкопчва се здраво в теб и не можеш да я оставиш, докато не отгърнеш и последната страница. Особено последните страници.”

Mоже би не е толкова зле да си изгубваме ума от време на време, дори намирането да боли.

 

А самите авторки споделят, че „Писмо до сестра ми” е „чудесна книга за дъждовна или снежна събота, придружена с чаша чай, капучино или горещ шоколад!“ (Люси) и „историята на едно семейство. Семейство, в което има и обич, и тайни, и проблеми, и радости, и взаимна грижа, и споделеност, и чувство за вина, и още проблеми, и огромно вътрешно напрежение, и сложна динамика… Като във всяко семейство, впрочем. “ (Мария)

 

IMG_7396_e

 

Книгата беше представена в литературен клуб „Перото“, а Люси – подобно на писмата, които героините Лора и Радост си пишат, – прелетя океана, за да бъде част от книжния празник. Стотици читатели от всички възрасти вдигнаха наздравица с авторките и се редиха на опашка за автографи повече от час. Много от читателите споделят, че разпознават себе си, собствените си мисли, чувства и житейски истории в романа.

 

„Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.