Рубрики
Начало » Представи се » 3 причини да прочетете „По книгата ще ме познаеш“

3 причини да прочетете „По книгата ще ме познаеш“

 

Ninja_1200x628

 

Какво се случва, когато две приятелки, които пускат книги на свобода, напишат заедно роман, в който събират модерна любовна история с имена като Джейн Остин, Емили Бронте, Харпър Ли, Джон Грийн, Джени Хан и много хумор?

 

„По книгата ще ме познаеш“ от Али Бърг и Мишел Калъс е топла и пълна с усмивки история за книгите и любовта! Франки Роуз е твърдо решена да открие мъжа на мечтите си с помощта на най-голямата си страст – литературата, и започва да оставя любимите си книги в метрото с бележка: „Имаш чуден вкус за книги. Искаш ли да се срещнем?“. Но както често се случва в романите, резултатът от смелия й експеримент е съвсем различен от очакваното. „По книгата ще ме познаеш“ ще ви трогне, ще ви разсмее и ще ви разведри, но ако с това не сме ви убедили, ето 3 причини да прочетете историята на Франки.

 

Защото е книга за книгите

 

„По книгата ще ме познаеш“ е книга за книгите – за любовта към четенето, за историите от света на литература, които ни вдъхновяват да бъдем по-добри, да търсим щастието, да не се предаваме. В романа са вмъкнати препратки към над 130 заглавия от световната литература – от класически романи, които са се превърнали в еталон за майсторско писане и са оставили своя отпечатък в световното културно наследство, до книги от съвременни автори, които днес са любими на по-младото поколение. Всяка от тях има своята роля в приказката на главните герои Франки и Съни. А в края на книгата ще откриете целия списък със споменати заглавия, за да се вдъхновите за следващото си любимо четиво.

 

Ninja_760x320

 

Защото е история за сродните души

Франки, главната героиня от „По книгата ще ме познаеш“, вярва, че всеки има своята сродна душа и трябва само да я открие – звучи лесно, но всъщност е огромно предизвикателство. Затова тя се обръща за помощ именно към богатата си книжна колекция с надеждата, че книга по книга най-после ще намери голямата любов. И успява, но също като в един добър роман, любовната история на Франки търпи неочаквани обрати, които са извън нейния контрол.

 

Защото е написана от приятелки за приятелки

Вдъхновен от „Книги по релсите“ – инициативата на двете авторки за популяризиране на четенето в Мелбърн, това е роман, който припомня на читателите, че литературата е нишката, която ни свързва дори когато самите ние не я виждаме, и че приятелствата са точно толкова важни, колкото и романтичната любов. Понякога дори повече. Примерът са не само двете авторки – Али Бърг и Мишел Калъс, които са неразделни в реалността, а на хартия пишат като една. Главната героиня в „По книгата ще ме познаеш“ – Франки, има своята Али и/или Мишел в лицето на приятелката си Кет, която заслужава собствен роман. А връзката между тях е онова, което ще ви разсмее и ще ви стопли дори повече от отношенията между Франки и Съни. И да – ще ви накара да звъннете на своята приятелка. Просто ей така, за да я чуете.

 

30% отстъпка за книги от сайта на „Софтпрес“

 

Софтпрес е партньор на Данибон в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.