Рубрики
Начало » Представи се » Подари обещание, любов и време с книга

Подари обещание, любов и време с книга

Идеи за подарък за Осми март 

 

kniga love

 

Искате да зарадвате дамата до себе си (майка, съпруга, приятелка…) с букет за Осми март? По-добре подарете книга. Преди да сбърчите скептично вежди, помислете – книгата е много по-оригинален подарък. Подсказва, че сте отделили време и проявили желание да изберете нещо с подтекст. Хубавите книги все още струват точно на половината на един приличен букет, а са много по-трайни и не рискувате да предизвикате алергия. С книга можете да я отведете на пътешествие до всяка точка на света – Лондон, Париж и Венеция са само на няколко страници разстояние.

 

И не на последно място – не забравяйте, че книгата е подарък, който можеш да отваряш отново и отново.

 

Специално за вас съставихме този списък с препоръки. В него са включени най-добрите заглавия и автори, представени в Данибон през последните няколко години.

 

„Ще се видим в Париж“ от Мишел Гейбъл – обещание и предизвикателство

PARIS KNIGA

 

Романът прилича на лабиринт от литература, история, истина и измислица, в която читателят попада по своя воля. Вдъхновен от истинската история на легендарната Гладис Спенсър-Чърчил, херцогиня Марлборо, вторият роман на Мишел Гейбъл (автор на „Парижкият апартамент“) е като приказка на Шехерезада. Гейбъл е създала брилянтен сюжет, почиващ върху почти двугодишни проучвания, и изключителни герои, сред които най-ярко изпъкват женските персонажи – пълнокръвни, правдоподобни и напълно очарователни.

Прочетете повече за книгата в „Данибон“.

 

„Обещавам ти провал“ – съкровения шепот на сърцето

obestavam ti proval

 

„Обещавам ти провал“ е много различна от останалите книги за любовта, които сте чели. Преди всичко стилът на Фрейташ прави впечатление – един безспирен поток на мисълта и емоцията, които увличат читателя и не го оставя да си поеме дъх. Изпълнен с бунт към формата и пунктуацията, гласът на разказвача внезапно се разтапя от нежност, когато стане дума за любимата. Да, тя е съвършена, но именно търсенето на съвършенството е това, което ни проваля в любовта. Подходяща за читатели с висок литературен вкус и стандарти „Обещавам ти провал“ е провокативен жест и подарък, който ще бъде запомнен.

Прочетете повече за книгата в „Данибон“.

 

Рисувателните книги на Джохана Басфорд – творческо предизвикателство

lost ocean strip

 

Да подариш рисувателна книга е особен жест, едновременно щедър и предизвикателен. Подарявайки рисувателна книга, ти подаряваш време за релаксация и медитация, но и отправяш творческо предизвикателство. Самите книги на Джохана пък са изящна вещ, полиграфическо бижу, което всеки се радва да притежава.

Прочетете повече за Джохана Басфорд и нейните книги в „Данибон“.

 

„Цигуларят от Венеция“ от Алиса Паломбо – страстта среща амбицията

cigularyat ot venecia

 

Завладяващ роман за любовта във всичките й форми, вдъхновен от живота на гениалния бароков композитор Антонио Вивалди. „Цигуларят от Венеция“ обхваща над три десетилетия и разказва пленителна история за страст, музика и амбиция.

Прочетете повече за книгата в „Данибон“.

 

„Книга на тайните“ – магически реализъм и семейни тайни

Kniga na tajnite

 

Млад мъж намира увредена от водата стара книга, пазеща имената на трагично загинали жени от рода му. Изпълненият с тайни дневник разказва загадъчна история от осемнайсети век и буди куп въпроси. Тегне ли проклятие над семейството му? Нима сестра му е следващата жертва? Саймън трябва да разгадае мистерията или да се подготви за нова семейна трагедия. „Книга на тайните“ е удивителна история за силата на книгите, семейството и магията.

Прочетете повече за книгата в „Данибон“.

 

„Напълно изгубили себе си“ – семейството не е това, което изглежда

napulno izgubili sebe si 0

 

Роман, който ще остане с вас дълго след прочитането му. Книга, която разплаква, но и стопля сърцето. Прекрасен човешки роман за семейството, съзряването и важните неща в живота. Крайъгълният камък на сюжета е една тайна, която – донякъде сами, донякъде с помощта на главната героиня Роуз – ще научите в средата (на книгата, не на историята). И после вече нищо няма да е същото.

Прочетете повече за книгата в „Данибон“.

„Онова лято“ – история за любов и изкуство

 

onova liato

 

В романа на Лорън Уилиг „Онова лято“ ще се срещнете с Гавин Торн – измислен от авторката член на Прерафаелитското братство, който през 1849 година пристига в дома на богатия възрастен търговец Артър Грантъм, за да нарисува господарката на дома. Век и половина по-късно, през 2009 година, нюйоркчанката Джулия Конли получава изненадващо наследство от непозната пралеля – старинна къща от началото на XIX век в лондонско предградие. Когато пристига в Лондон, за да подготви имота за продан, младата жена не подозира, че фамилната къща крие мрачна тайна на сто и шейсет години…

Прочетете повече за книгата в „Данибон“.

 

„Искрата“ – истинска история за силата на майчината любов

iskrata

 

Джейк е с диагноза аутизъм и всички терапевти са отрязали всякакви надежди на родителите му, че ще могат да постигнат с него дори елементарно развитие – например да познава буквите и да чете. Съвсем различна от останалите заглавия в списъка, „Искрата“ разказва за майка, отгледала гениален син. Трогателна и вълнуваща, историята на Кристин Барнет и нейния син Джейкъб ще ви вдъхнови.

Прочетете повече за книгата в „Данибон“.

 

Парижкият апартамент“ – роман с дъх на шампанско и много история

 

paris apartment

 

Вдъхновен от истинската история на Март дьо Флориан и реални факти от времето на бел епок, „Парижкият апартамент“ ги преплита със съдбата на съвременна млада американка на име Ейприл Воут. Когато шефът на Ейприл я изпраща в Париж, за да оцени находките в изоставения апартамент, тя бързо открива, че жилището на Март дьо Флориан не е просто склад с антики. Ейприл открива много истини за себе си, а читателят попива историята на Март – една страстна, предизвикателна жена, оставила невидима следа в историята на Париж…

Прочетете повече за книгата в „Данибон“.

 

Издателство „Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.