Рубрики
Начало » Представи се » „Полунощ в книжарница Блестящи идеи” – интелигентен роман, криминална мистерия и неочакван финал

„Полунощ в книжарница Блестящи идеи” – интелигентен роман, криминална мистерия и неочакван финал

 

Полунощ в книжарница БЛЕСТЯЩИ ИДЕИ

 

Лидия, любимата книжарка от „Блестящи идеи“, винаги намира точната книга за точния човек. Но днес търси не заглавия, а отговори.

 

Заела долните три етажа на бивша фабрика за електрически крушки в Денвър, необикновената книжарница е населена с чудати книжари и с още по-чудати клиенти, наричани книжни жабоци – страстни читатели с тайна или две в джоба.

 

Корица ПОЛУНОЩ В КНИЖАРНИЦА БЛЕСТЯЩИ ИДЕИКогато Джоуи, най-младият и най-мълчалив книжен жабок, отнема сам живота си посред нощ в „Блестящи идеи“, любимата му книжарка се заеме да разбере защо.

 

Самата Лидия също има няколко тайни – прекарала е две трети от живота си в криене. Но сега странните обстоятелства около смъртта на Джоуи пробуждат кървави кошмари от собственото й минало (сред които отчужден баща, садистичен убиец, вманиачен детектив и приятел от детството).

 

Младата жена наследява скромните притежания на младежа – книги, обезобразени по обезпокоителен и необясним начин. Дали Джоуи е закодирал тайни послания в тях и защо? И как така в нощта на смъртта си е носел у себе си снимка от десетия рожден ден на книжарката – един от последните щастливи дни на Лидия, преди животът й да потъне в кръв и отчаяние?

 

Умопомрачаваща, пристрастяваща и интелигентно написана, „Полунощ в книжарница Блестящи идеи“ е криминална мистерия с неочакван финал, която перфектно улавя ексцентричността на книжарския свят и ни превежда през тъмните коридори на човешкия ум.

 

pexels-photo-459694

 

Читателите на Danybon могат да поръчат книгите с 20% отстъпка от сайта на Софтпрес www.soft-press.com с използването на промокод Danybon20. Кодът се въвежда при завършване на поръчката.

„Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.