Рубрики
Начало » Представи се » „Приказки за гугулетата“ – любими истории на малки и пораснали читатели

„Приказки за гугулетата“ – любими истории на малки и пораснали читатели

Препоръчана книга от Софтпрес

 

Gugu_1200x628

 

„Приказки за гугулетата“ от Юлия Спиридонова е книжка, любима на няколко поколения деца. В нея се запознаваме с щурото семейство от вълшебната гора – татко Гугул, мама Гугулица и техните три гугулета, и ставаме част от весели приключения и (не)обикновени преживелици. Ето какво трябва да знаете за историите, които се харесват на малки, а и на пораснали читатели.

 

Приказките

„Приказки за гугулетата“ е специално издание, което включва 25 познати и 5 изцяло нови истории за щурото семейство на гугулетата. Така родителите могат да четат на децата по една история всяка вечер от месеца и да открехват  вратата към вълшебната гора преди сън. Приказките са кратки, увлекателни и много забавни! Приключения, вълнения, изненади и някоя друга неволна пакост изпъстрят дните на гугулетата – с тях винаги е интересно, весело и цветно, затова вече повече от 20 години героите са любими на малки и пораснали читатели. А всяка история крие полезен урок – защо е важно да споделяш, каква е магията на вълшебните думи, защо трябва да се вслушваш в съветите на възрастните, какво означава да имаш домашен любимец. Макар да не си признават открито, гугулетата са много любознателни и винаги имат какво да попитат и да научат. А най-ценният урок, който могат да дадат на малчуганите, е, че най-веселата игра е смело и с усмивка да опознават света около тях.

 

Илюстрациите

guguleta1

 

Читателите познават Юлия Спиридонова като един от най-успешните съвременни автори на детска литература, но в „Приказки за гугулетата“ Юлия е и илюстратор на историите. Пъстри, оригинални, весели, различни, гугулетата оживяват на страниците на книгата, а с тях децата срещат и шантави и чудати същества като игривите момочета, малкото губулече  и страшното мармару. Рисуването на веселите герои е предизвикателство, с което Юлия Спиридонова се справя повече от успешно. А и гугулетата не ѝ оставят избор – защото как да обясниш на друг художник как изглеждат тези нови въображаеми герои, които срамежливо надничнат от авторовото въображение?

 

Авторът

Юлия Спиридонова е родена в София в семейство на художници. Автор е на книги за деца и тийнейджъри, но освен като писател работи и като сценарист – има заснети над 400 сценария за БНТ. Носител е на редица национални литературни награди, сред които „Петко Р. Славейков“, „Бисерче вълшебно“, „Перото“ и „Константин Константинов“. В безкрайния списък с постижения на Юлия ще откриете и пет поредни номинации за най-престижната награда за детска литература в света – „Мемориалната награда Астрид Линдгрен“. От 1999 г., когато издава първата си книга – „Гугулетата“, библиографията на Юлия Спиридонова пораства значителни и днес включва още 15 заглавия. Книгите й са преведени на няколко езика, сред които френски, немски, унгарски, румънски, чешки и фарси, а историите ѝ печелят хиляди малки читатели в България и по света.

 

Guguleta

 

Oще за книгата – прочетете тук.

 

Читателите на Danybon могат да поръчат тази и други книги с 20% отстъпка от сайта на Софтпрес www.soft-press.com, като използват промокод Danybon20. Кодът се въвежда при завършване на поръчката.

 

Софтпрес е партньро на Данибон в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.