Рубрики
Начало » Представи се » Призраци от миналото се завръщат в Трите бора в новия роман на Луиз Пени – „Природата на звяра“

Призраци от миналото се завръщат в Трите бора в новия роман на Луиз Пени – „Природата на звяра“

Препоръчана книги от Софтпрес

 

Gamash_11_1200x628 (1)

 

„Природата на звяра“ – единадесетият роман на Луиз Пени от поредицата за инспектор Гамаш, ни поднася нов заплетен случай. Призраци от миналото се завръщат в Трите бора и този път заплахата е за всички.

 

Още в „Дългият път към дома“ Арман Гамаш затвори вратата на отдел „Убийства“, за да се отдаде на спокоен живот в китното селце. В „Природата на звяра“ решението му остава непроменено, макар бившият главен инспектор да изпитва известни колебания – никой не може да избяга от собствената си природа, а за Гамаш тя е да вижда сенките на злото, които остават невидими за останалите.

 

В гората, заобикаляща Трите бора, дебне жесток звяр. Това твърди деветгодишният Лоран Лепаж, който е известен на всички в селцето с богатата си фантазия. Всеки ден той вдига фалшива тревога с разказите си за нашествия на извънземни, ходещи дървета, динозаври и крилати чудовища. Никой в Трите бора не вярва на приказките му, включително и Гамаш. Но един ден момчето става жертва на трагичен инцидент и историите му вече не звучат толкова невероятно.

 

Воден от чувство за вина и от безпогрешната си интуиция, Арман Гамаш се заема с разследването на случая. Това, което той и бившите му колеги откриват навътре в гората, е по-страшно от най-големите им кошмари. Преди време едно чудовище е посетило Трите бора и е оставило дълбока следа. Днес то се завръща и застрашава живота на всички. Инспектор Гамаш и полицията в Квебек са изправени пред предизвикателството да открият жестокия звяр и да го обезоражат, преди да извърши нещо непоправимо.

 

„Природата на звяра“ е напрегнат криминален роман, в който Арман Гамаш за пореден път впечатлява с брилянтен ум. Завладяваща и мистериозна, историята, която Луиз Пени ни поднася, потвърждава изключителния й писателски талант да вниква дълбоко в образите. Самата тя споделя: „Едно от предизвикателствата, което срещам при писането на книгите и което в същото време превръща работата в удоволствие, е да влизам в главата на Гамаш. Да виждам през неговите очи. Да чувствам това, което и той изпитва, или поне да се опитам да си го представя. Какво показва опитът му? Представям си години и години на разследване на убийства, на хора…“. Дали спокойният живот действително е достатъчен на Арман Гамаш, или умът му на инспектор винаги ще долавя сянката на злото, което дебне в мрака?

 

Търсете „Природата на звяра“ от Луиз Пени на издателство „Софтпрес“ от 21 май.

 

Софтпрес е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.