Рубрики
Начало » Представи се » Книги за цялото семейство от ПроЛетен Базар на книгата 2020 г.

Книги за цялото семейство от ПроЛетен Базар на книгата 2020 г.

Препоръчани книги от „Софтпрес“

 

panair (2)

 

Слънчево време, обещания за вдъхновяващо книжно лято и много нови заглавия – такава е прогнозата за ПроЛетния Базар на книгата за тази година. И за да са доволни всички, там ще откриете книги за цялото семейство. Ето кои са нашите предложения!

 

За мама – роман, който ухае на любов

Любов като по книга – нима е възможно? Отговорът на този въпрос търси главната героиня от романа „По книгата ще ме познаеш“ от Али Бърг и Мишел Калъс. Франки Роуз вярва, че някъде из слънчев Мелбърн се разхожда нейната сродна душа. Също като нея мъжът на мечтите й обича да чете и заедно споделят сходен читателски вкус, благодарение на който темите за разговор никога не се изчерпват. Сега остава само да го открие и за тази цел отново разчита на любимите си романи, които започва да оставя из трамваите в града с надеждата те да достигнат до точния човек. Но резултатът от смелия експеримент се оказва съвсем различен от очаквания! Мъжът, който открадва сърцето на Франки, не споделя слабостта й към класиките, а е заклет фен на тийн литературата. Нима тази връзка има бъдеще? Франки трябва да научи най-важното правило: Никога не съди за книга по корица. И за мъж по вкуса му за книги.

3 причини да прочетете „По книгата ще ме познаеш“

 

За татко – завладяващ трилър

Да се озовеш на терен на зловещо местопрестъпление, което е стояло скрито години наред, заличило всякакви улики със съдействието на отминаващото време – за някои това е мрачна история, но за съдебния антрополог Дейвид Хънтър е реалност, от която не може да се измъкне. Новият трилър на Саймън Бекет – „Мирис на смърт“, ни пренася в порутена и изоставена болница, където е открит труп. Коя е била жертвата, как е загинала и как се е озовала там – доктор Хънтър трябва да даде отговор на тези въпроси. Но при преместването на тялото част от сградата се срутва и открива вход към зазидана стая с три болнични легла, две от които все още заети. Едно наглед лесно за проследяване убийство се превръща в извратен кошмар.

 

За кака и батко – вълшебни приключения

Sreshti_valshebni_sazdaniq_316x

 

Елате на незабравимо приключение из българските земи, в което компания ще ви правят главните герои Марко и Никола – две смели момчета, тръгнали да търсят митични създания, за които мнозина са чували, но никой не е виждал. „Срещи с вълшебни създания“ от Цвета Петрова е вълнуващо пътешествие из горите на Пирин и Родопите, по време на което изскачат красиви самодиви, алчни блатници, опасни караконджули и страшни хали. Всяка среща с тези вълшебни същества Марко и Никола описват подробно в своя дневник. Там те съхраняват спомена за своите най-големи подвизи, хитростите, с които са преодолели всяко изпитание, тайните, които са научили за пъстрия свят на тези митични същества, а и за самите себе си. За да остане на хартия онова, което паметта може да изтрие.

5 детски романа за вълшебно лято

4 важни урока, които всяко дете ще научи от „Уравнението на Джейми Дрейк“

 

За най-малките читатели – приказни нови приятелства

На брега на едно южно море изгубено синигерче се сприятелява с голямо дърво. Самотно и тъжно, птичето намира дом, сигурност и любов сред клоните на новия си другар и много скоро звънкият му смях отново се чува. Заедно двамата приятели посрещат бурите, залезите и веселите летни дни и това зрънце добрина помага на синигерчето да порасне здраво и силно. Ала един ден ужасна беда ги връхлита и разделя. Дали завинаги? Изправени пред поредното изпитание, двамата приятели ще научат, че заедно могат да се справят с всичко. „Птичето и дървото“ от Вера Асенова и с илюстрации на Свилен Димитров е приказка за силата на обичта, за изпитанията и всеотдайността, за богатството да имаш истински приятел!

 

„Птичето и дървото“ – приказка за приятелството и силата на обичта

Ценни съвети за четенето при най-малките

 

104020192_3015859705193295_2033645290064655558_o

 

Софтпрес е партньор на Данибон в инициативата „Представи се“.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".