Рубрики
Начало » Представи се » Препоръчано от Данибон: 6 книги, които да не пропуснете на пролетния Панаир на книгата! 1 част

Препоръчано от Данибон: 6 книги, които да не пропуснете на пролетния Панаир на книгата! 1 част

 

3 knigi softpress

 

Традиционният пролетен Панаир на книгата ще се проведе от 19 до 24 май в НДК. За запалените читатели това събитие е изключително изкушаващо, защото дава възможност човек първи да се докосне до бъдещите летни хитове, при това често с отстъпка.

Днес ще ви представя моя избор на книги, които си заслужава да потърсите на пролетния Панаир на книгите. Всички те са представяни вече в „Данибон“, но специално подбрах шест сред всички останали, защото са се запечатали в съзнанието ми, а така също смятам, че са изключително полезни точно за аудиторията на сайта ми и ги препоръчвам горещо. Ще оформя предложенията ми в две статии – във всяка публикация по 3 книги.

Книгите, които ще ви препоръчам да потърсите на пролетния панаир, са на нашите приятели от издателство „Софтпрес“.

Къде да ги намерите по време на Панаира?

На първия етаж, срещу асансьорите вляво от централния вход. Търсете ги на щанд 115. Точно там са „Софтпрес“. Подготвили са и атракция – можете да завъртите Колелото на късмета.

„Златна книга на таланта“ на Даниел Койл

 

Ако имате дете талант у вас, това е Книгата! Това е книгата, която ще ви даде много идеи как да се занимавате с него и как да развивате таланта му. Неслучайно се казва „Златна книга на таланта“. Наистина е златна и много ценна.

„Образованието не служи за напълване на един съд, а за запалване на огън. Когато сме емоционално привързани към нещо, отключваме подсъзнателна енергия. Това помага на нашето представяне. Учителите би трябвало да внимават и да следят за моментите, в които учениците се запалват по нещо.“ Това споделя Койл в свое интервю.

А ето и отзиви от „Софтпрес“:

Прекрасна в своята простота и подкрепена със солидни научни доказателства, „Златна книга на таланта“ е наръчник за отглеждане на съвършенство. Тя е практичен наръчник с 52 съвета, които използват дългогодишния опит на най-добрите школи за таланти в света. Предлагат научнодоказани и многократно тествани на практика метод и изграждат цялостен план за развитие на таланта.

 

„Пътешествие в чудния свят на математиката“

 

По Коледа написах, че тази книга задължително трябва да е под елхата на всяко дете, което обича тази толкова прекрасна наука. Самата аз прекарах чудни вечери с малкия ми син и изчетохме заедно цялата книга. Той научи много, но признавам си – аз също научих доста.

А ето и отзиви от „Софтпрес“:

Иновативният подход и ясната структура при поднасяне на съдържанието осигуряват на „Пътешествие в чудния свят на математиката“ престижната немска награда за детска научнопопулярна литература „Емис“. Не се колебайте, това е една от най-добрите книги за математиката и със сигурност може да запали дори деца, които принципно са наплашени от цифрите и сложните формули.

 

„Развивай правилно ума на детето!“

 

Това е една от книгите, които винаги препоръчвам на млади майки и татковци. Отново използвам предоставената възможност и ви я препоръчвам. Особено ако сте фенове на ранното развитие, ще научите за много теории и методики, а и сигурно ще се изкушите да пробвате поне някоя идея.

И отзивите от „Софтпрес“:

Тази книга ще ви разкрие много тайни за ранното и изпреварващо развитие на детето. Ще се срещнете с най-известните специалисти в областта на ранната педагогика: Мария Монтесори, Глен Доман, Татяна и Сергей Никитини. Ще намерите и сто игри за трениране на интелекта. Сами ще се уверите, че развитието на умствените способности е леко и забавно!

 

Тези книги са специално подбрани от мен за читателите на „Данибон“. Следващата седмица ще ви представя и другите три книги на „Софтпрес“. И нещо важно: можете да ги намерите на пролетния Панаир на книгата на щанд 115 с отстъпка.

А сега ви пожелавам приятно четене!

 

 

Издателство „Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в „Представи се“. Изборът на препоръчаните книги е на автора на статията.

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.