Рубрики
Начало » Представи се » Пролетен панаир на книгата – ДАНИБОН ПРЕПОРЪЧВА

Пролетен панаир на книгата – ДАНИБОН ПРЕПОРЪЧВА

Книги за умни хлапета, дами, джентълмени, семейната библиотека и дома

 

softpress

 

След като ви запознахме с най-новите акценти от каталога на „Софтпрес“ за Пролетния панаир на книгата, време е и да научите кои са книгите, които имат и личната препоръка на Данибон. Някои от тях са вече познати на редовните читатели. Не забравяйте, че Пролетният панаир на книгата започва на 23 май в НДК. На щанд 115 в Мраморното фоайе до сцената за културната програма в Двореца на културата ще намерите „Софтпрес“ – издателството с книги за цялото семейство! По време на панаира ще можете да прибавите най-новите и интересни заглавия за деца и родители към вашата библиотека при това с отстъпка от 20%*. Пролетният панаир на книгата продължава от 23 до 28 май, всеки ден от 10 до 20 ч в НДК.

 

Издателство „Софтпрес“ ще намерите в интернет на адрес www.soft-press.com и във Facebook: www.facebook.com/SoftpressBooks.

 

Книги за умни хлапета

18618679_10211046793098599_262949098_o

 

Scratch. Програмиране за деца

 

За всички, които мечтаят да станат програмисти или просто да развият своето логическо мислене! Scratch (Скрач) е компютърен език, създаден специално за обучението на деца, който тренира креативността и аналитичните умения. Тук ще откриете пълен курс по програмиране с лесни инструкции и забавни игри.

 

Как да пишем страхотни истории!

 

Защо е важно първото изречение, как се изгражда сюжет и как се образуват наречия? „Как да пишем страхотни истории!“ е цветен, забавен и изключително полезен наръчник за всяко дете, което мечтае да стане писател.

 

Упражнения за суперразвитие на мозъка. Тренираме дясна и лява ръка.

 

Книгата на Котова помага на детето да подобри координационните си способности чрез поредица от упражнения, при които всяка от задачите се изпълнява с двете ръце. За да се стимулира въображението на детето, всички задачи са дадени под формата на игра и с малки илюстрации.

 

Детска енциклопедия техника и изобретения

 

18618156_10211041946337433_146984718_o (1)

 

Тази прекрасно илюстрирана енциклопедия запознава малките умници със света на технологиите, като им поднася достъпни обяснения, любопитни факти и идеи за вълнуващи проекти. Петте раздела на книгата са посветени на домашните електроуреди, превозните средства, мобилните технологии, устройствата, които ни заобикалят в града, и инструментите за свободното време.

 

Пътешествие в чудния свят на математиката

 

За последните няколко години тази книга е била препоръчана в „Данибон“ стотици пъти, при това – напълно заслужено. Необикновена енциклопедия, която ще покаже на всяко дете, че светът на математиката е наистина чуден и забавен! Книгата е отличена с престижната немска награда за детска научнопопулярна литература „Емис“.

 

За дами

softpress

Имението „Ашфорд“

 

Незабравима история за любов, страст и предателство, която отвежда читателя на пътешествие през времето и на три континента. От бляскавите бални зали на британското висше общество преди Първата световна война, през небостъргачите на Ню Йорк в края на XX век, до напечените от жаркото екваториално слънце хълмове на Кения през двайсетте години.

 

Цветя от лед и пепел

 

Крехкият баланс между сила и слабост, между красота и практичност, между онова, което се очаква от нас и онова, за което сърцата ни копнеят, са част от темите, които английската писателка Беатрис Колин разгръща в романа „Цветя от лед и пепел“.

 

За джентълмени

softpress

 

Етикет за всеки ден

 

Добрите обноски и стил на обличане винаги са на мода. Новото допълнено издание на бестселъра „Етикет за всеки ден“ ще ви запознае с правилата на изисканото поведение в бизнеса, семейството и на обществени места, като премине от класическите традиции и стигне до съвременната онлайн комуникация. С помощта на тази книга ще сте уверени и успешни навсякъде и във всяка компания – културното поведение е ключът към успеха във всички сфери на живота.

 

За семейната библиотека

nashata mechtana svatba

Нашата мечтана сватба

 

„Нашата мечтана сватба в лесни стъпки“ е практична и забавна книга за съвременната българска сватба – такава, каквато се случва в действителност днес! С нейна помощ ще направите успешно първата стъпка към най-голямото приключение в живота си.

 

За дома

sezonna kuhna

 

Сезонна кухня

 

Над 1800 рецепти ще ви вдъхновят да приготвите кулинарни шедьоври за своето семейство и приятели, които са не само вкусни, но и полезни.

 

Поради ремонтни дейности в НДК се налага щандът на издателство Софтпрес да бъде преместен. Отново е с номер 115. Разположен е в Мраморното фоайе, до сцената за културната програма. До Мраморното фоайе се стига от втория етаж.

 

115 softpress

 

*Промоцията важи за всички издания на „Софтпрес“ по време на Пролетния панаир на книгата от 23 до 28 май 2017 г. (щанд 115 в НДК) или до изчерпване на количествата.

 

„Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.