Рубрики
Начало » Представи се » ЧНУ „Питагор“ и ЧНУ „Наука за деца“ предизвикват ученици от 3 и 4 клас с отборно научно състезание

ЧНУ „Питагор“ и ЧНУ „Наука за деца“ предизвикват ученици от 3 и 4 клас с отборно научно състезание

 

ppnn1_tets001-1320x742

 

ЧНУ „Питагор“ и ЧНУ Izzi Science for kids („Наука за деца“) отправят отборно предизвикателство към всички умници, които в момента са в 3 или 4 клас. „Пролетни празници на науката“ е състезанието, в което те ще могат да покажат математическите си умения, бърза мисъл, сръчност и екипен дух. Надпреварата ще се проведе на 21 и 22 март, а регистрацията на отборите ще е отворена до 28 февруари.

 

От едно училище ще могат да се запишат за участие максимум два отбора, всеки от които с по 6 участници. Учениците задължително трябва да са в 3 или 4 клас през текущата учебна година, тъй като задачите и предизвикателствата в „Пролетните празници на науката“ ще бъдат съобразени с материала от програмата за тези класове.

 

В рамките на двата състезателни дни отборите ще премерят знания, умения, съобразителност и способност за работа в екип. Участниците ще бъдат изправени пред интересни и забавни математически казуси, ще трябва да преодолеят научно предизвикателство на теория и в лаборатория. Като част от надпреварата те ще могат да направят свой собствен триизмерен проект и накрая – да го презентират пред жури.

 

През първия ден (21 март), който ще премине в ЧНУ „Питагор“, са предвидени индивидуалния тур със задачи по математика и първата отборна битка с теоретична наука. На 22 март в ЧНУ Izzi Science for Kids екипите ще бъдат изправени пред научно-експериментален казус, а след това ще им бъде поставена задача да направят модел, с който да покажат научно явление или научен закон.

 

За отборите с най-високи резултати се предвидени материални награди, подходящи за всеки млад учен. С тях учениците ще могат да допълнят оборудването в своите училища.

 

Повече информация за Пролетните празници на науката почетете тук – www.izzi.academy/praznici-na-naukata/ или тук www.parvamatematicheska.com/

ЧНУ Izzi Science for kids е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Izzi Science for Kids

“Лесна наука за деца” е частно начално училище със засилен фокус към наука и с двуезична програма. То е в процес на регистрация към МОН и акредитация от Cambridge International. Следва STEAM програмата (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) на Cambridge Primary.