Рубрики
Начало » Представи се » „Птичето и дървото“ – приказка за приятелството и силата на обичта

„Птичето и дървото“ – приказка за приятелството и силата на обичта

 

Ptiche_1200x628

 

„Птичето и дървото“ от политолога Вера Асенова и художника Свилен Димитров е книга за истинското приятелство, за обичта, за изпитанията и всеотдайността. Приказка, която припомня колко е важно да бъдем добри.

Историята

На брега на едно южно море изгубено синигерче се сприятелява с голямо дърво. Самотно и тъжно, птичето намира дом, сигурност и любов сред клоните на новия си другар и много скоро звънкият му смях отново се чува. Заедно двамата приятели посрещат бурите, залезите и веселите летни дни и това зрънце добрина помага на синигерчето да порасне здраво и силно. Ала един ден ужасна беда ги връхлита и разделя. Дали завинаги? Изправени пред поредното изпитание, двамата приятели ще научат, че заедно могат да се справят с всичко.

Посланието

„Птичето и дървото“ разказва за смисъла на направеното добро и за неизмеримото богатство на приятелството. Това е приказка, която възпитава децата да проявяват емпатия и да споделят. Учи ги също колко е важно да спазваме направените обещания и да бъдем верни на дадената дума. Историята за преживелиците на птичето и дървото показва, че независимо дали сме малки или големи, силни или слаби, всички сме свързани и зависим едни от други. И както щастието ни е по-голямо, когато празнуваме дружно, така и в трудните моменти заедно сме по-силни.

Ptiche_1920x1080

 

Създателите

Вера Асенова е икономист, политолог, университетски преподавател, преводач и редактор. Приказката „Птичето и дървото“ се ражда, докато приспива двегодишната си дъщеря, която като всяко дете е жадна за вълшебства и истории, в които доброто побеждава. Свилен Димитров завършва анимационна режисура в НАТФИЗ и през 2004 г. създава анимацията в номинирания за Оскар документален филм Super Size Me, а 4 години по-късно дипломният му анимационен филм The Air Ace е показан в програмата на „Берлинале“ и печели множество награди. Започва работа по „Птичето и дървото“, впечатлен от чистата емоция и силното послание, които приказката носи.

 

„Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.