Рубрики
Начало » Представи се » „Първите 100 думи“ – поредица от книжки за малките езиковеди

„Първите 100 думи“ – поредица от книжки за малките езиковеди

 

1000_ENG_228x

Къде прекарахте почивните дни? А имате ли вече планове за лятната ваканция? Ако тази година сте решили да се разходите зад граница, може би ще е добре да си тренирате един малък преводач. Шегата настрана! Ранното езиково обучение става все по-популярно и важно, не само защото владеенето на езици днес е (почти) жизненонеобходимо умение, а и защото практиката доказва, че колкото по-рано се започне, толкова по-лесно е усвояването. Като на игра! Точно като на игра се учат чуждите думи и в поредицата „Първите 100 думи“ на издателство „Софтпрес“.

Оформени като рисувателни книжки, тези остроумни помагала са прекрасен начин детето да направи първите си стъпки в изучаването на нов език. Разделени по теми, които включват ежедневни дейности като хранене, обличане и разходка, най-популярните думи тук са представени с големи илюстрации, които предоставят много възможности за откриване на обектите и за повтаряне на думите.

Визуализацията прави запомнянето далеч по-лесно, а речникът с произношения в края на всяка книга и кратките езикови напътствия дават на малчугана сигурност, че се справя добре. Разбира се, всичко това се случва, докато детето се забавлява, оцветявайки картинките, и тренира наблюдателността си, търсейки скритите обекти.

Остава само да решите от кой език ще започнете! До този момент „Първите 100 думи“ обхващат: английски, немски, френски, италиански, испански и руски.

Повече информация за поредицата ще откриете в уебсайта на „Софтпрес“ – www.soft-press.com, тук.

 

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.