Рубрики
Начало » Представи се » Софтпрес те кани на вълнуващо „Пътешествие в чудния свят на математиката“

Софтпрес те кани на вълнуващо „Пътешествие в чудния свят на математиката“

math softpress 0 (1)Ще ви разкрием една тайна – математиката може да бъде забавна и интересна дори за деца, които не са отличници и не решават всяка задача само с половин поглед. Звучи невероятно, но това е доказан факт.

Достатъчно е да разгърнете страниците на енциклопедията „Пътешествие в чудния свят на математиката“, за да се убедите в това.

Иновативният подход и ясната структура при поднасяне на съдържанието осигуряват на „Пътешествие в чудния свят на математиката“ престижната немска награда за детска научнопопулярна литература „Емис“.

„Досега на книжния пазар не е имало издание, което представя света на математиката толкова ясно и интересно“, категорични са създателите на „Емис“.

Написана на лесен и разбираем език, тази книга превръща сложните формули във вълнуващо пътешествие. Приключението започва още от числата в древен Вавилон, преминава през бройните системи и откритията на най-известните математици и достига до компютърните технологии в наши дни. Децата се запознават с основни факти от историята на математиката от времето на инките до наши дни и любопитни математически куриози като например защо ни харесват фигури, създадени на принципа на златното сечение.

 

math softpress 1 (1)

 

Всичко това е допълнено с илюстрации, които визуализират мерните единици, аритметичните формули и теореми,  обяснения на абстрактните учебни понятия с лесноразбираеми примери от ежедневието.

 

 

math softpress 2 (1)

 

За затвърждаване на знанията авторите са включили различни идеи за експерименти,  наблюдения и игри, които насърчават самостоятелното обучение. „Пътешествие в чудния свят на математиката“ излиза на български език с твърди корици и цветни илюстрации с логото на издателство „Софтпрес“ и от 9.12. до 14.12. може да бъде намерена на щанда им на Коледния панаир на книгата в НДК с 20% отстъпка.

Допълнителна информация за книгите на издателство „Софтпрес“ можете да намерите на сайта http://soft-press.com/

Ще се радваме, ако споделите мнението си на www.facebook.com/SoftpressBooks

 

Издателство „Софтпрес“ е партньор на Danybon в „Представи се в Danybon“.

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.