Рубрики
Начало » Представи се » Пътувай по света … с книги!

Пътувай по света … с книги!

 

DANIBON korica

 

Лятото е време за почивки и пътешествия. Няма по-лесен начин да организираш пътешествието на мечтите си от посещение в книжарница – Париж, Лондон, Ню Йорк и всички други екзотични и романтични дестинации са само на една ръка разстояние.

 

Препоръчваме ти 7 книги, с които да обиколиш света в рамките само на една лятна ваканция – при това без да напускаш шезлонга си на плажа!

 

Париж

parijki_apartament_hrm_1„Парижкият апартамент“, Мишел Гейбъл

Не, няма да се уморим да препоръчваме тази книга! Един от най-добрите съвременни романи, написан с интелигентност, чувство за хумор и емпатия. Създаден по истинска история, „Парижкият апартамент“ е роман, наситен с аромат на кроасани и шампанско и описва Париж от Бел пок и наши дни живо и изключително изящно.

 

Shte_se_vidim_v_Parizh„Ще се видим в Париж”, Мишел Гейбъл

Вдъхновен от истинската история на легендарната Гладис Спенсър-Чърчил, херцогиня Марлборо, вторият роман на Мишел Гейбъл (автор на „Парижкият апартамент“) е изящна плетеница от любовна история и литературна мистерия.

 

Великобритания

Onova_Lqto_cov„Онова лято“, Лоръл Уилиг

Млада жена получава в наследство старинна лондонска къща и скоро открива, че имението крие своите тайни. Включително спомена за една изпепеляваща любов от средата на XIX век… История за изкуство, любов и силата на миналото.

 

Poshtenska_kartichka_cov„Пощенската картичка“, Лия Флеминг

От мъгливата Шотландия до екзотичен Египет, от военен Лондон до дивата австралийска пустош, Лия Флеминг отвежда героите си на емоционално пътешествие през най-бурните десетилетия на двайсети век с една история за любовта, загубата и стойността на семейството.

 

Венеция

Tsigularqt_of_Veneziq_cov„Цигуларят от Венеция“, Алиса Паломбо

Завладяващ роман за любовта във всичките й форми, вдъхновен от живота на гениалния бароков композитор Антонио Вивалди. „Цигуларят от Венеция“ обхваща над три десетилетия и разказва пленителна история за страст, музика и амбиция.

 

Португалия

obeshtavam ti proval„Обещавам ти провал“, Педру Шагаш Фрейташ

„Обещавам ти провал“ на младия португалски писател Педру Шагаш Фрейташ е книга за живота, която нашепва съкровени истини за любовта във всичките й форми.

 

Сицилия

 

вила„Вила в Сицилия“, Розана Лей (скоро на книжния пазар!)

Разказана през гледните точки на три жени от различни поколения, „Вила в Сицилия“ е завладяваща история за загубена любов и родови тайни, епично пътешествие в търсене на себе си, значението на дома и семейството.

 

Издателство „Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.