Рубрики
Начало » Представи се » Рецепти за щастие от „Малката билкарница в Монмартър“

Рецепти за щастие от „Малката билкарница в Монмартър“

 

Bilka_760x320_02

„Малката билкарница в Монмартър“ е история за онова, което ни лекува и ни прави цели и смислени. Дебютният роман на Донатела Рицати е като приятен разговор на чаша чай с добра приятелка – сгрява, ободрява и заразява с усмивка. Откраднете си тези три малки ритуала за щастие от страниците на книгата.

 

Обградете се с аромат на лавандула

Лавандулата има успокоително ухание, което събужда спомени от детството и семейната атмосфера.

 

В романа ще откриете рецепта за етерично масло от лавандула, което се използва от векове, но за да почувствате успокояващия и тонизиращ ефект на тази билка, ще е достатъчно просто да вдъхнете…. книгата. Българското издание на „Малката билкарница в Монмартър“ пази необикновена тайна – истински аромат на лавандула в кориците.

 

lavender-2443210_960_720

Отделете време да се поглезите

Да живееш, да обичаш, не е възможно, ако не започнеш от себе си.

 

Пътят към промяната започва от грижата – и в книгата, и в реалния живот. Наред с много други съвети за ароматни масла, кремове и билки в романа Донатела Рицати дава следната рецепта за скраб за лице и тяло: 1 лъжица тръстикова захар, 1 лъжица мед; 1 чаена лъжичка брашно от нахут и 1 щипка канела се разбъркат до хомогенна смес, която се нанася на лицето и тялото, за предпочитане под душа, и се изплаква добре.

 

wellness-1021131_960_720

Открийте своето място

Всеки от нас си има любимо място. Място, мисълта за което ни кара да се усмихваме; място, на което се чувстваме защитени и щастливи.

 

За Виола това място е задната стаичка в магазина за билки на сестрите Фльоре-Бури. Тук стените са бледолилави, а във въздуха се носи аромат на дърво и цветчета с лек привкус на прах. Как изглежда вашето място?

 

beach-1845311_960_720

 

 

Издателство „Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.