Рубрики
Начало » Представи се » Рисувателните книги на Джохана Басфорд – креативният начин да релаксираш

Рисувателните книги на Джохана Басфорд – креативният начин да релаксираш

 

djohana basford

 

Оцветяването е нещо, което повечето от нас са правили като деца – то помага различни аспекти на нашето развитие, включително координацията и увереността. Но с порастването постепенно се отказваме от него, защото започва да изглежда „несериозно“.

Този етикет обаче е на път да отпадне след появата на книгите на шотландската художничка и дизайнер Джохана Басфорд.

 

 

omagyosanta-gora-priklyuchenie-s-tsvetove-i-bagri-risuvatelna-kniga_1

 

Джохана e Първата дама на новото поколение арт книги. Изданията ѝ „Омагьосаната гора“ и „Тайната градина“ първи промениха смисъла на думите „арт терапия“, „изкуство“ и „книги за оцветяване“. Те се превърнаха във феномен на световния пазар и проправиха път за новата вълна от книги за рисуване за възрастни. Оцветяването за възрастни стана модерен начин да релаксираш и да се изключиш от действителността, а книгите на шотландката – задължителна придобивка!

 

taynata-gradina-priklyuchenie-s-tsvetove-i-bagri-risuvatelna-kniga_1

 

Джохана се определя като „илюстратор и страстен поклонник на мастилото, който предпочита моливи и писалки пред пикселите“. Рисува на ръка сложни и детайлни илюстрации предимно в черно и бяло. Израснала в Шотландия, където родителите ѝ притежават рибна ферма, деликатната художничка и днес открива вдъхновение в полудивите флора и фауна на мъгливата провинция. За творческия ѝ заряд допринасят любопитното й въображение и възторгът й от фантастичното.

 

Два подаръка от издателство „Софтпрес“ за приятелите на „Данибон“:

 

От „Омагьосаната гора“:

 

omagiosanata gora 1

 

 

От „Тайната градина“:

 

tainata gradina 2

 

 

Любителите на рисуването вече се събират във фейсбук групата за обмен на идеи, вдъхновения и приключения с цветове и багри под името „Тайната градина на рисувателните книги“ . Присъединете се и вие.

 

 

Дебютната книга на Джохана „Тайната градина“ и последвалият бестселър „Омагьосаната гора“ излизат на български на 9 юли.

 

Издателство „Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

 

 

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.