Рубрики
Начало » Представи се » Руски специалисти с книга за суперразвитие на детския мозък

Руски специалисти с книга за суперразвитие на детския мозък

 

204880_b

Писането е способност да се изразява съдържанието на речта и мислите с помощта на графични знаци. То създава основата, върху която се гради цялото училищно обучение, затова формирането и развитието на навика да се пише е основна част от подготовката за започване на училище.
В усвояването на новото умение се включват кората на главния мозък (почти всички нейни дялове), органите на зрението, слуха и множество мускули на тялото. То е предизвикателство за децата както психически, така и физически. Книгата „Упражнения за суперразвитие на мозъка. Тренираме дясна и лява ръка“ на руската педагожка Светлана Котова има за цел да помогне на децата да развият от рано потенциала си и да усъвършенстват фината моторика и въображението.

 

Когато се говори за фината моторика, се имат предвид координираните точни движения на пръстите на ръцете. Дете, чиято фина моторика е достатъчно добре развита, умее да разсъждава логично, демонстрира високо ниво на развитие на паметта, вниманието и свързаната реч.

 

Книгата на Котова помага на детето да подобри координационните си способности чрез поредица от упражнения, при които всяка от задачите се изпълнява с двете ръце. За да се стимулира въображението на детето, всички задачи са дадени под формата на игра и с малки илюстрации.
Научно е доказано, че развитието на фината моторика при децата директно определя скоростта и качеството на усвояване на езика и формирането на някои свойства на мисленето. Затова нивото на развитие на фината моторика е един от показателите за интелектуалната готовност за обучение. Важно е да се разбере, че добре развитите координационни способности и фината моторика са необходими за успешното обучение на ученика не само в началното училище, но и през следващите години.

Издателство „Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.