Рубрики
Начало » Представи се » Самозащита с думи. Как да парираме простащината?

Самозащита с думи. Как да парираме простащината?

samozastita s dumi

Всеки е изпадал в неприятна ситуация, предизвикана от нечия вербална агресия. Често пъти тя е толкова злостна, че те оставя безмълвен и унизен. Нападението с думи може да е толкова болезнено, колкото и плесница в лицето.

Повечето хора не могат веднага да реагират на такава атака. Едва по-­късно им хрумва остроумна забележка и прекарват дни в анализиране на проблемната ситуация, в тълкуване на думите на опонента си, в тревога, че са премълчали обидата. Други се възмущават от чутото и веднага отвръщат с остър коментар, но това води единствено до безкрайна размяна на удари и в крайна сметка до безсмислен конфликт.

Книгата „Самозащита с думи. Как да парираме простащината“ от Барбара Беркхан ще ти помогне да изградиш психологически щит срещу вербалната агресия – желязно самочувствие и увереност, които автоматично възпират всеки нападател и ти гарантират уважение и положително отношение от страна на околните.

Беркхан следва принципите на айкидо и пренася бойното изкуство в света на вербалното общуване. В книгата си представя 12 стратегии, с които можеш да отговориш по най-добрия начин на всяка словесна нападка.

Сред уроците, които авторката дава, са:

• Как да отбиваш атаки, без да се нараниш;

• Как да отговориш, ако те обидят;

• Как да объркаш нападателя и да го оставиш да си говори сам;

• Как да обезвреждаш необективна критика;

• Как да парализираш нападателя с мил комплимент.

Книгата съдържа и тренировъчна част, която предлага методи за подобряване на съобразителността и находчивостта.

Сложи край на неприятните подмятания. Не се колебай, не разхищавай сили в ядосване заради глупави нападки! Тази книга ще ти помогне да разрешиш проблемите си с общуването и да култивираш личната си харизма.

Откъс от книгата – подарък от издателство „Софтпрес“:

samozastita s dumi

Още за тази и други книги на „Софтпрес“ можете да прочетете на сайта или на Фейстбук страницата на издателството.

 

Издателство „Софтпрес“ е партньор на Данибон в инициативата „Представи се“.

 

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.