Рубрики
Начало » Представи се » „Ще се видим в Париж“ обещава вторият роман на Мишел Гейбъл

„Ще се видим в Париж“ обещава вторият роман на Мишел Гейбъл

 

Три жени от различни поколения. Една мистериозна книга, която ги свързва. Ново пътешествие, изпълнено с тайни и непреодолима любов.

 

PARIS KNIGA

 

Докато пише „Парижкият апартамент“, Мишел Гейбъл проучва живота на Джовани Болдини и се запознава подробно със светилата на парижката бохема, рисувани от него. Сред тях има една жена, която блести по-ярко от всички – Гладис Дийкън, херцогиня на Марлборо.

 

Gladys_Deacon_by_Boldini

 

Много скоро след като намира повече информация за тази забележителна жена, Мишел разбира, че тя ще бъде в сърцето на следващата ѝ „парижка“ история.

 

Гладис Спенсър-Чърчил 1928

 

Също като с бестселъра „Парижкият апартамент“ сюжетът на новата книга прескача от епоха в епоха, преплитайки съдбите на три жени с тази на енигматичната херцогиня. Историята на живота ѝ е по-колоритна дори от портрета, който рисува Болдини: на дванайсет попада в центъра на скандал с убийство, прочул се в целия свят. На четиринайсет заявява любовта си към херцога на Марлборо, бъдещия й съпруг.

 

Picture 3

 

На двайсет заживява сама в Париж, на четиридесет най-после се омъжва, а когато е почти на век, се оказва в разпадащо се имение в Оксфордшър.

 

blenheim-palace-aerial-june.6df3f4fc

 

Ще се видим в Париж“ разкрива сложните емоции, които се настаняват в сърцето завинаги, щом животът е покосен от трагедия.

 

Мишел Гейбъл

Мишел Гейбъл

 

Гейбъл е създала брилянтен сюжет, почиващ върху почти двугодишни проучвания, и изключителни герои, сред които най-ярко изпъкват женските персонажи – пълнокръвни, правдоподобни и напълно очарователни. Подложени на различни изпитания от живота и историята, разкъсвани от собствените си копнежи и чувството за дълг или предизвикващи общественото мнение, героините на „Ще се видим в Париж“ няма да ви оставят безучастни.

 

North Portico Ceiling painted eyes at Blenheim Palace

Още за книгата „Ще се видим в Париж“ можете да прочетете в сайта на издателство „Софтпрес“, където е поместен и откъс. Има и специална страница във Фейсбук за книгите на Мишел Гейбъл, където можете да следите новостите. 

Издателство „Софтпрес“ е партньор на „Данибон“ в инициатива „Представи се“.

За Издателство "Софтпрес"

Създадено през 1994 година като издателство за компютърна литература, днес „Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България с богато портфолио, което напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога на "Софтпрес" присъстват над 1400 заглавия, които включват детски образователни и занимателни книги, художествена литература; самоучители, речници и помагала по чуждоезиково обучение, пътеводители, популярна психология, компютърни справочници, специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта.