Рубрики
Начало » Представи се » Школа ”Математика за напреднали” в ЕСПА

Школа ”Математика за напреднали” в ЕСПА

 

През учебната 2016-2017 г. продължава работата на школата на г-н Добри Данков „Математика за напреднали” за децата от отборите по математика на “ЕСПА” в 3, 4 и 5 клас. Заниманията в школата са насочени към сериозна работа по математика за подготовка на децата за явяване на състезания и конкурси от националния математически календар и международни математически турнири. Преминалите през тази школа са единодушни, че това е изключително успешен проект за придобиване на стабилни знания с гаранция за траен успех. Голямото предимство е тренирането на концентрацията на децата за  явяване на състезанията. Сериозната ежеседмична работа под контрола на опитен преподавател допринася за високите постижения на всяко едно дете.

 

87d06259-2e99-47f6-b9c1-ca2febd7c01d

 

Г-н Добри Данков има дългогодишен опит с подготовка и явяване на деца на всички състезания от националния математически календар и престижни математически турнира в Европа и Азия. Неговите възпитаници печелят призови места в конкуренция с най-добрите математически школи от Европа, Китай, Индия, Иноднезия и САЩ.

 

Под ръководството на г-н Данков през 2013 год. отборът на шести и седми клас на училище „ЕСПА” се подготви за участие в Международното математическо състезание The 4th World Mathematics Team Championship в Пекин. Отборът на „ЕСПА” бе отличен с поощрителна награда и плакет.

 

Изключителни са успехите на децата посещавали школата на г-н Данков през миналата учебна година. 22 деца се явиха на финала на престижното математическо състезание „Математика без граници“ и се завърнаха с купа, лавров венец и 8 медала. Златни медали завоюваха Ева Владимирова и Георгия Маркова от 4 клас. Второкласникът Даниел Калчев стана сребърен медалист в отборното класиране. С бронзови медали пък се окичи отбора на Борис Бабев, Елена Петкова и Димитър Ропанов от 1 клас. Почетна купа, Лавров венец и два златни медала, бяха присъдени на Давид Цаков.

 

Голяма радост за школата донесе и участието на деца от “ЕСПА” в международната Московска олимпиада. Блестящо е представянето на Андреа Маркова от 2-ти клас, която е втора за България. Тя зае почетното 2-ро място в общото класиране, състезавайки се с деца от целия свят. Друга гордост за школата е представянето на Анастасия Боянова от 2 клас на престижната Международна азиатска олимпиада по математика – SASMО. В своята възрастова група Анастасия  е четвърта в света, а Карина Момчилова единадесета, състезавайки се със свои връстници от Великобритания, Сингапур, Виетнам, Хонконг, Мианмар, Малайзия, Индонези, Узбекистан.

 

dsc_0569

 

Школата по математика се провежда в събота, в сградата на училище „ЕСПА”.

Ако желаете да се включите в школата на г-н Данков в събота, може да направите своята електронна заявка ТУК.

Пожелаваме на всички деца много успехи в математическите надпревари!

Школата е отворена за всички желаещи деца.

ЕСПА е партньор на „Данибон“ в инициативата „Представи се“.

За ЕСПА

ЕСПА е образователен комплекс, състоящ се от: детска ясла (1-3 години), детска градина (3-5 години), подготвителен клас (5-6 години), начално училище (7-11 години) и основно училище (11-14 години). ЕСПА е създадена през 1992 г.