Рубрики
Начало » Представи се » ЧПГДН „СофтУни Светлина“ – училище на бъдещето

ЧПГДН „СофтУни Светлина“ – училище на бъдещето

 

10.03-media-cover-2

 

Частна професионална гимназия за дигитални умения „СофтУни Светлина“ е първата по рода си в България и предоставя образование в три от най-перспективните области на 21 век – приложно програмиране, дигитален маркетинг и предприемачество, дизайн и мултимедия.

 

Приемът за 2021-2022 г. е вече отворен, а в следващите редове ще научите повече за трите професионални направления, за образователните методологии и за условията за прием в гимназията:

 

Приложно програмиране

„Приложно програмиране“ е специалност, която позволява на учениците да навлязат в дълбочина в бурно развиващата се област на софтуерната разработка. Избирайки това професионално направление, младежите имат възможност да се подготвят за реалната работна среда в сектора, като изучават най-новите технологии, софтуерни платформи, програмни езици и работни рамки. По време на своето обучение те изграждат ключовите качества, които ще са им необходими за тяхната по-нататъшна кариерна реализация като програмисти, сред които – алгоритмично, логическо мислене, екипна работа и много други.

 

Графичен дизайн и мултимедия

Графичният дизайн се развива с невероятно бързи темпове, тъй като всеки успешен бизнес днес разчита на добрата визуализация пред крайния клиент. Добрият дизайн има силата да вдъхновява, впечатлява, да разказва истории, и е чудесна сфера за развитие за всички млади креативни таланти.

 

Специалността „Графичен дизайн и мултимедия“ в СофтУни Светлина е сред най-желаните днес, а учениците в гимназията имат възможността да се гмурнат в тази необятна вселена от възможности. По време на обучението си, те изучават ключовите софтуерни програми и усвояват най-добрите съвременни техники и практики, като имат възможността да се докоснат до редица реални практически казуси и проекти.

 

Дигитален бизнес, маркетинг и предприемачество

Дигиталният маркетинг днес е сред най-ключовите инструменти за бизнеса и стремглаво измества традиционните методи за реклама и популяризация. Специалността „Дигитален маркетинг, бизнес и предприемачество“ отваря врата за гимназистите към всички тънкости, които движат успешните компании към върха, за да подготви младежите за новия технологичен свят. В процеса на обучение те развиват най-важните знания и умения и навлизат в дълбочина в сферата, като се запознават с различните маркетинг канали, инструменти, стратегии и концепции. Учениците се готвят за реалната работна среда, а след успешно завършване имат възможността веднага да започнат работа или стаж в сферата на маркетинга.

 

Учебни процеси и методологии

В СофтУни Светлина са заложени някои ключови принципи на работа, които представляват и основна стойност за гимназистите:

 

Качествено съвременно образование

 

В момента светът преминава през истинска дигитална трансформация, която налага още по-бурното развитие на технологиите от всякога. В СофтУни екипът работи над изграждането на цялостни програми, които да подготвят следващото поколение топ експерти с всички най-ценни умения и качества, необходим да посрещнат предизвикателствата на новата технологична ера.

 

Практическо обучение

 

Традиционните образователни методологии залагат на огромно количество теория и не са готови да посрещнат нуждите на съвременните поколения. В ЧПГДН „СофтУни Светлина“ се практикува методът „учене чрез правене“, който дава възможност на младежите да усвояват ефективно всички нови умения, като ги затвърдяват и подобряват, чрез редица практически казуси и проекти.

 

Холистичен подход

 

Поредна година гимназията прилага и развива успешно политиката си за холистично образование. Тя включва в себе си развитието на ключови личностни и професионални качества и умения в учениците, някои от които – творчество и интелект, социални контакти и екипна работа, самоинициативност и любознателност. Гимназистите получават подкрепа в преследването на мечтите си и развитието на максималния потенциал, с който разполагат, а те чувстват комфорт в комуникацията с преподавателите си и нямат притеснения да споделят с тях всички свои притеснения и трудности по пътя на израстването.

 

Записванията за 2021-2022 г. в СофтУни Светлина са отворени

Приемът за новата учебна година – 2021-2022 вече тече с пълна сила. В училището могат да подават кандидатури всички успешно завършили седми клас младежи, а процесът по кандидатстване е максимално улеснен. Научете повече на този линк.

 

СофтУни е участник в инициативата „Представи се в Данибон“.

За СофтУни

СофтУни е най-голямата IT образователна институция в България, която предлага практическо съвременно образование в три от най-бурно развиващите се сфери днес – програмиране, дигитален маркетинг и графичен дизайн. През 2017 г. под шапката на СофтУни се ражда и първата българска гимназия за дигитални науки – ЧПГДН „СофтУни Светлина“. Мисията на гимназията е да обучи следващото поколение топ експерти в някои от най-перспективните съвременни области.